Košarka

Šehović uoči mečeva odluke: Presudiće odlučnost i hrabrost

Reprezentativac Crne Gore Suad Šehović kaže da će ekipa dati sve od sebe kako bi srećno okončala kvalifikacije i plasirala se na Mundobasket u Kini.

Pred “crvenima” su mečevi odluke. Najprije gostovanje Ukrajini za dva dana, a onda duel protiv Letonije u Podgorici.

“Trenutno razmišljamo samo o Ukrajini. Čitavim tokom kvalifikacija smo išli korak po korak, od utakmice do utakmicu. Za nas je svaki meč bio finale, u svakom smo nastojali da pružimo maksimum i stignemo do pobjede. Takav pristup nas je i doveo u situaciju u kojoj se sada nalazimo. Kalkulacijama se takođe nismo bavili, pa nećemo ni sada. Borićemo se, daćemo sve od sebe da stignemo do pobjede u oba meča koja nas očekuje“, naglasio je Šehović za Sport Klub i nastavio:

„Uoči duela sa Ukrajinom imamo problema sa povredama. Nikola Ivanović, Ognjen Čarapić i Nikola Pavlićević su van stroja i mnogo će nam nedostajati jer ćemo imati samo Dereka Nidama na poziciji pleja. Ne znamo u kakvom sastavu će nas dočekati Ukrajinci, ali znamo da će atmosfera biti paklena. Spremni smo za borbu, spremni smo da svi pomognemo u organizaciji igre. Šta će biti presudno? Odbrana, energija u oba pravca, pozitvna hemija u timu, odlučnost i hrabrost!”

Utamica između Ukrajine i Crne Gore igra se u Kijevu sa početkom u 18 časova.

Send this to a friend