Košarka Transfer

Snežana Aleksić ponovo u Španiji

Crnogorska košarkašica Snežana Aleksić naredne sezone nosiće dres Estepone, koja je član druge Španske lige.

Snežana Aleksić (173 cm, 1989), minule sezone nastupala je za Basket Kam iz Sjeverne Makedonije, sa kojim je igrala WABA ligu i uspjela da osvoji nacionalni Kup. Prije toga, igrala je za bugarskog vicešampiona, ekipu Montane, za koju je odigrala svih 14 utakmica WABA lige sa prosjekom od 14.4 poena (osmi strijelac lige), 5.4 skoka, 5.0 asistencija (drugi dodavač lige) i 1.1 ukradene lopte.

Aleksić je sa košarkom počela u rodnoj Podgorici (Budućnost) te je u bogatoj karijeri igrala i u Hrvatskoj (Šibenik, Gospić), Grčkoj (Neas Halkidonas), Rusiji (Spartak Noginsk, Dinamo Moskva, Vologda Čevakata), Turskoj (Čanik, Orduspor), Mađarskoj (PEAC Pečuj), Švajcarskoj (Alte Kanti Aarau), Španiji (Man Filter Zaragoza, Valencia, Gipuzkoa), Argentini (Asociacion Kuimsa Sporting), Bugarskoj (Beroe, Montana 2003) i Njemačkoj (Gis Lions SV Halle).

“Nakon odlaska iz Sjeverne Makedonije bilo je određenih ponuda, ali postigli smo dogovor i naredne sezone biću opet u Španiji. To je za mene povratak nakon sezone 2017/2018. kada sam sa Valensijom izborila prolaz u Prvu ligu. Radi se o klubu koji je i minule sezone dosta uložio, napravio dobar tim u borbi za osvajanje, jer žele da se domognu elite. Ambiciozan projekat me privukao i nadam se da ćemo imati dobru sezonu”, istakla je Aleksić.

Inače, Aleksić je jedna od najiskusnijih igračica WABA lige u kojoj je odigrala devet sezona. Za Budućnost od 2005. do 2009. godine, zatim jednu sezonu za Šibenik, za drugi hrvatski klub Gospić sezonu 2010/11, za bugarski Beroe sezonu 2018/19. kada je osvojila naslov prvaka i bila najkorisnija igračica (MVP) fajnal-fora, te prošlu sezonu 2020/21. za Montanu 2003.

Send this to a friend