Košarka Najmlađi crnogorski košarkaški kolektiv imenovao šefa stručnog štaba

Stojanoviću kormilo Podgorice

Mladi crnogorski stručnjak Petar Stojanović prvi je trener novoformiranog sportskog kolektiva ŽKK Podgorica.

Doskorašnji strateg Lovćena napustio je tim iz prijestonice i dogovorio saradnju sa Podgoricom, koja je najmlađi crnogorski košarkaški kolektiv a koji će predstavljati važnu kariku za ŽKK Budućnost Bemax, sa kojim će sarađivati.

“Riječ je o novoformiranoj ekipi. ZKK Budućnost Bemax od ove sezone imaće praktično svoju filijaju, tako da će Podgorica biti filter za mlađe igračice”, objašnjava Stojanović.

Nekada sjajni šuter koji je majstorije pokazao i u nedavno završenoj rekreativnoj ligi, bio je prvi asistent Zorana Kašćelana u Lovćenu, a zatim nakon Zolinog odlaska u muški klub preuzeo je dirigentsku palicu seniorskog i juniorskog tima, koji je vodio i u WABA ligi do 17 godina. Već u novoj sezoni Stojanovića očekuje novi izazov.

“Napravićemo mladu ekipu u kojoj će biti mlade igračice, 2002. godište i mlađe, a koje još nijesu spremne za seniorski nivo i nadmetanje u WABA ligi za ekipu Budućnosti”, objasnio je 29-godišnji Stojanović.

Podgorica će gotovo sa istim timom nastupiti u juniorskoj i seniorskoj ligi Crne Gore, ali to nije sve.

“Želimo da djevojkama priuštimo dobar rad, ali i da im olakšamo prelaz iz juniorske u seniorsku košarku, kroz nadmetanje u juniorskoj i seniorskoj ligi Crne Gore. Međutim, najviše će im pomoći da napreduju kvalitetni turniri koji će se igrati u regionu svakog mjeseca, a na kojim će Podgorica nastupati”, istakao je Stojanović.

Send this to a friend