Košarka Druga ABA liga

Sutjeska traži brejk da sačuva treće mjesto

Košarkaši Sutjeske će večeras od 19 časova imati lijepu priliku da trijumfom protiv Slobode u Tuzli učvrste treću poziciju u ABA 2 ligi.

Nikšićani su u zoni plej-ofa sa skorom 8-5, ali treće mjesto sada dijele sa Rogaškom i Širokim. Meč u Bosni i Hercegovini je šansa za brejk, jer rival je do sada ostvario samo tri trijumfa u takmičenju i na pretposljednjem je mjestu. Neporaženi lider domaće Erste lige potom će 9. januara dočekati posljednjeplasirani tim Sparsa iz Sarajeva u 15. kolu ABA 2 lige. Raspored je izuzetno povoljan za ekipu Zorana Glomazića.

“Dolazimo u grad košarke, da odmjerimo snage sa ekipom koja ima tri nova igrača i trenera. Ako želimo da ostvarimo dobar rezultat, odbrana mora biti na visokom nivou.” poručio je trener Zoran Glomazić.

Lovćen 1947 Bemax, koji je na devetom mjestu sa učinkom 5-8, će 2. januara od 18 časova dočekati hrvatski Split, koji ima pobjedu više do sada u ABA 2. Cetinjani žele da pobjedom obezbijede mjesto u sredini tabele.

“Dočekujemo ekipu koja ima mnogo veći kvalitet nego što stanje na tabeli pokazuje, i znamo da će biti zahtjevan meč. Želimo da pobjedom započnemo Novu godinu i napravimo dobru reakciju nakon dva poraza”. istakao je trener Cetinjana Zoran Kašćelan.

Send this to a friend