Košarka Druga ABA liga

Sutjeska za snove o plej-ofu, Lovćen za prvi trijumf u gostima

foto: KK Lovćen Bemax

Kucnuo je čas za još jednu crnogorsku bitku u Drugoj ABA ligi – večeras od 19 sati Sutjeska će u Nikšiću biti domaćin Lovćenu.

Dva naša predstavnika u nižem regionalnom rangu ovaj duel dočekuju u različitom raspoloženju Nikšićani nakon važne pobjede nad Novim Pazarom u gostima, a Cetinjani poslije poraza od Borca, prvog ove sezone na svom parketu.

“Lovćen dobro poznajemo iz tri međusobna duela u ovoj sezoni iz kojih smo dva puta izašli kao pobjednici. Nadam se da ćemo doći do još jednog trijumfa i godinu završiti u plej-of zoni”, jasan je mladi plej Sutjeske Andrej Vulević.

Za razliku od Sutjeske Lovćen nije u zoni plej-ofa, ali iako na devetoj poziciji, nije joj ni mnogo daleko, pošto ima dvije pobjede manje od rivala iz Nikšića. Za momke Zorana Kašćelana biće važno da konačno pokušaju da “probiju led” u gostima.

“Izgubili smo prvi put domaći teren prije sedam dana od Borca, a sada želimo prvi put da trijumfujemo na strani u Drugoj aBa ligi i da se vratimo na pobjednički kolosjek. Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo u ono što radimo”, poručio je Mašan Vrbica, plej Lovćena.

Send this to a friend