Košarka

Svi u Moraču, za iskorak ka Svjetskom prvenstvu

foto: FIBA

Protiv favorita Turske košarkaši Crne Gore večeras (19 h) imaju priliku da u “Morači” trijumfom praktično prebrinu brige o plasmanu na Mundobasket.

Ukoliko trijumfuju, prema nekim kalkulacijama, možda im neće trebati pobjeda u nekom od dva posljednja duela u februaru!

Sve to, uz renome i kvalitet rivala koji je trenutno prvi u grupi, ali prije svega i kvalitet i zalaganje, partija naših košarkaša u prethodnim mečevima, je sjajna pozivnica za navijače da večeras u glavnom gradu podrže nacionalni tim.

“Turska je ozbiljan, konkurentan sastav, sa igračima iz njihovih evroligaških klubova. Iskoristićemo dan da pogledamo posljednji meč koji su odigrali sa Špancima, napravimo analizu i odradimo trening. Da oporavimo igrače Budućnost Volija, koji su igrali u petak. U tih nekoliko crta da probamo pripremiti meč, koja bi bila izuzetno važan iskorak u kvalifikacijama za Svjetski kup” kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

Turska računa na svoje zvijezde iz istanbulskih klubova, a bek Makabija Skoti Vilbekin veliki je adut.

“Imamo njihov sastav, svi oni plus Vilbekin kao glavna zvijezda. Od Balbaja, igrača iz domaćih klubova Efesa, Fenerbahčea… Svi su dobili zeleno svjetlo klubova da igraju u kvalifikacijama. Jedna su od rijetkih selekcija koja se zaista sprema za Svjetsko prvenstvo, čak su dobili i tak Ijetnji period za pripremu”, upozorio je selektor Mitrović.

Turska nije samo zasluženo na vrhu grupe kvalifikacija, sa mjestom na Mundobasketu praktično u džepu. Već i tim drugačijeg profila od prethodnog rivala Letonije.

“Potpuno drugačiji meč nas čeka u odnosu na onaj u četvrtak. Tvrđi igrači, igrači sa iskustvom Evrolige, jačeg šampionata. Biće to pravi takmičarski, borben meč, kost u kost, dobra borba. Biće izuzetno važna energetska prisutnost na terenu. Važno je oporaviti se nakon meča u Rigi. Biće i zahtjevno i tvrdo igrati protiv njih”, rekao je selektor Mitrović.

Selekcija je prošla dug put, od starta kvalifikacija kada je javnost prije svega bila fokusirana da Crna Gora izbori drugu fazu kvalifikacija…

“Nijesam mogao da vjerujem, kad smo ušli u ovu priču, da ćemo biti kandidat za plasman na Svjetsko prvenstvo. Željeli smo da probamo mlade snage, da budemo konkurentni. Uvijek postoji i kod mene i kod igrača osjećaj da idemo na pobjedu. Kako smo krenuli, tiho, skromno, sad nam se polako otvara šansa. I dalje želim da tim bude fokusiran samo na meč. Ne bih govorio euforičnim tonom, osim pohvalio zalaganje, atmosferu u timu. Vidjećemo kako će to djelovati protiv Turske”, kazao je Mitrović.

Koliko je Crna Gora već napravila dobar rezultat, svjedoči to da je šampion Evrope Slovenija već ostala bez šanse za Mundobasket, samim tim i za Olimpijske igre u Tokiju.

“Kritikovao sam ovaj sistem od prvog dana. Nadam se da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo i iskoristiti istorijsku šansu. Ali ostajem iza toga da ovo nije dobro za košarku. Nas to apsolutno ne interesuje, probaćemo svim silama da izborimo Mundobasket”, rekao je Mitrović.

Reprezentaciji će apsolutno protiv Turske biti ponovo potrebna vrhunska partija ključnih igrača, nosilaca igre u napadu centra Bojana Dubljevića i plejmejkera Dereka Nidama…

“Svi će biti bitni. Na primjer, centar Blagota Sekulić je pokazao sjajnu igru protiv Letonije. Razbijene arkade je trčeći pošao da se “zakrpi”, pa da izađe ponovo na teren. U našoj timskoj igri, ne bih nijednog igrača favorizovao. Momci se trude, ne bih nikog izdvajao. A Dereku Nidamu svaka čast, u Monaku igra bukvalno 40 minuta u posljednjim utakmicama, pa dođe u Rigu i pokaže izuzetno požrtvovanje, preuzme odgovornost. Moram mu zahvaliti, i na igračkim i na ljudskim kvalitetima”, rekao je selektor Mitrović.

U ovakvim situacijama, kada je selekcija oslabljena i praktično bez vremena za pripremu, taktika i ne igra veliku ulogu…

“Kad gledamo igrački i taktički, Turska ima odgovor na sve. Presudiće borbenost, eventualna podrška sa tribina koju ćemo dobiti će biti važna i dodatni motiv. Ta bi nas pobjeda zaista primakla snu i to je naša prednost, Turci su rasterećeniji”, kazao je selektor.

Konačno, strateg “crvenih” uputio je poziv navijačima- nezavisno od važnosti meča.

“Iskreno se nadam da ćemo dobiti podršku kakvu igrači Budućnosti imaju u Evroligi u “Morači” ove sezone. Zaista, lijep je momenat, momci su zaslužili podršku, da naprave malo-veliko košarkaško čudo. Momenat je da dođu ljudi i ispoštuju momke, jer u prva dva meča u Podgorici podrška nije bila na vrhunskom nivou”, zaključio je selektor Mitrović.

Karte za meč prodavače se i danas po cijeni od tri eura na biletarnici Sportskog centra ,,Morača” i to u terminu od 9 do 13 sati i od 15 sati do početka meča koji u 19 sati!

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Srecno momci

CT UL RO
Gost
CT UL RO

Nikad vise 2006 bravi prodati 🔵⚪️🇷🇸👊

Vazi
Gost
Vazi

Hahahahaha…

Ish
Gost
Ish

Nikad za lopovsku milogoru NIKAD

Vojo
Gost
Vojo

Posle kadeta, evo prilike da vidimo I seniorsku reprezentaciju na Mundobasketu. Samo jako I hrabro, kao djetici.

Rajko
Gost
Rajko

Velika, ali I zasluzena prilika, za ove momke. Nadam se pobjedi I ucescu na Svjetskom prvenstvu, ovi momci to zasluzuju.

Drasko
Gost
Drasko

Neka se citava Moraca crveni od zastava Crnogorskih I neka se ori “Ti si nasa prva ljubav, Crna Goro volim te”.

Miki
Gost
Miki

Ovi su momci posteno odigrali kvalifikacije, zasluzili su ovu utakmicu a i nadam se maksimalno podrsku.

Cuca
Gost
Cuca

Nema predaje, nikad vise 1918.

Nikola
Gost
Nikola

Izadjite na teren I borite se posteno pa sto ko ponese. E VIVA!!!

Blagoje
Gost
Blagoje

Nocas svi u Moracu, da “poguramo” ove momcine na Svjetsko prvenstvo.

Mladen
Gost
Mladen

Dubljevic nam je ka kapetan Djuro Draskovic, uzdanica nasa.

Bosko
Gost
Bosko

Ajmo po jos jednu slavnu pobjedu nase Crne Gore.

Prc
Gost
Prc

Ajmo turci ,oderite ove domace turke

Momo
Gost
Momo

Aj ti na Kosovo pa tamo deri.

Roro
Gost
Roro

Puca mi savršeno za lopovsku državu.

Stara Varos
Gost
Stara Varos

Pucalo ti vazda, ali po rbatu.

Timotijev brat
Gost
Timotijev brat

Niko vam momci ne treba, samo hrabro i poginite na teren, ovo je vasa pobjeda!!

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Turcin je jak. 👍

Momo
Gost
Momo

Ovo je Nasa zemljaaa. Naprijed Crna Goro.

Vesko
Gost
Vesko

Podgorica slavice cijela….

Podgorica CG
Gost
Podgorica CG

Pozivamo bracu nasu iz Cetinja slavnog, Niksica junackoga, sa primorja I sjevera I sve kojima je Crna Gora majka da nam se prikljuce nocas I da podrzimo nase momke da osvjetlaju jos jednom obraz nasoj domovine. Da slavimo nocas svi zajedno pobjedu Crne Gore.

Drago NK
Gost
Drago NK

Za druge ne znam, ali podrska iz Niksica stize, ka uvjek kad se brani Crna Gora.

Pedja Dg
Gost
Pedja Dg

Svi ka jedan, za Crnu Goru.

Brastvenik
Gost
Brastvenik

Nek se vijori nocas Krstas barjak, pjeva Majska zora, klice nasoj slavnoj Crnoj Gori.

Jonuz
Gost
Jonuz

Gazije iz Plava i Rozaja dolaze da podrze svoju maticu

Podgorica CG
Gost
Podgorica CG

Ajde malo DFovac odmori, provokatoru jedan, kvislinski.

Cg Niksic
Gost
Cg Niksic

Boje nase drzave brane Crnogorci, Srbi, Muslimani, Bosnjaci, Albanci. Svi su nasa braca. Sacuvali smo je od bolesnih umova poput tvoga. Crna Gora, ale.

Roro
Gost
Roro

To nije država već raspad.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Jonuz, stvarno misliš da srpske komentare davno nijesmo pročitali. Nema više naivnih Crnogoraca. Noćas svi ka jedan i svi u crveno.

Varvar
Gost
Varvar

Velika prilika je nocas, treba zbiti redove, jako I hrabro na terenu, glasno na tribinama. Pa da Imamo za koga navijati na Svjetskom prvenstvu.

Krilo
Gost
Krilo

Da pokazemo nocas kako grmi Moraca I da vodimo do pobjede ovu grupu sjajnih momaka predvodjenih ovom momcinom Dubljevicem. Pravi kapiten.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Podgorico na noge.

Drac
Gost
Drac

Da podrzimo ove momke do najveceh uspjeha Crnogorske kosarke, da se takmicimo da najboljima na svijetu, ka sto nam basta.

PG_man
Gost
PG_man

Kakvih bolesnika ima da lupaju minuse onima koji podrzavaju svoju reprezentaciju. Psihijatrija. Naprijed Crna Gora.

Drasko
Gost
Drasko

Sto ces, bolest je svacija. Ajmo Crna Goro.

Mitar
Gost
Mitar

Nocas za Majku nasu svi da pjevamo.

Niko
Gost
Niko

Podgoricani ne brukajte se, nego nocas da grmi Oj svijetla majska zoro u Moraci.

Bogdan PG
Gost
Bogdan PG

Svi u Moracu!!!

Daki
Gost
Daki

Tako je, sve za Crnu Goru. Srce na teren.

Zoki
Gost
Zoki

Ideeeeemo leee. Crna Gora, ale.

Igor
Gost
Igor

Crna Gora gazi.

Mirko
Gost
Mirko

Igrajte za Posrbice one navijaju za Tursku jer im je keva srbija nastala od njih iz nosenja opanaka i fesa na vugla!samo hrabro!!!!

Janko Ct
Gost
Janko Ct

Ovo je Nasa Crna Gora iz 2018 koja se bori da bude u Svjetskom vrhu a ne ona iz 1918 koja se borila da satre sve Crnogorsko.

Daki
Gost
Daki

I koja je vazda pobjedjivala I pobjedjivace.

Petar
Gost
Petar

Jedina majka nasa.

Sasa
Gost
Sasa

Bice zestoko nocas u Moraci, svi u salu da damo podrsku.

Pejo
Gost
Pejo

Opsta mobilizacija, da svi Crnogorci nocas u Moracu pohrle I da usmjerimo nase momke na takmicenje najboljih Svjetskih kosarkasa, dje im je I mjesto.

Tolja
Gost
Tolja

Dodao bih, svi gradjani Crne Gore, bez obzira na boju koze, vjersku I svaku drugu pripadnost. To je nasa Crna Gora, koja ide naprijed cista obraza.

Misko
Gost
Misko

U paklenoj atmosferi da srusimo I Tursku I ucestvujemo na Svjetskom prvenstvu.

Boki
Gost
Boki

Bila bi zaista ogromna sramota Podgoricka, da nocas ne bude puna sala. Zaista su ovi momci to zasluzili. Idemo!!!

Ivan
Gost
Ivan

Karta svega 3e, to moze svako da plati I da uziva u spektaklu nocas.

Drasko
Gost
Drasko

Moze vala svako Ivane. Ovi momci igraju casno I srcem I zasluzuju da im vratimo.

Veljo
Gost
Veljo

Neka slavi Crna Gora nocas, idemo svi na utakmicu.

Sinisha
Gost
Sinisha

Svi uslovi za strasnu utakmicu postoje, dobri rezultati reprezentacije, probudjena Buducnost, mogucnost da se kvalifikujemo, odlican protivnik. Jos samo paklena atmosfera I da se radujemo nocas.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Nocas svi mi kojima je mila Crna Gora u Moracu, da grmi.

Podgorica
Gost
Podgorica

Zasluzili su punu Moracu. Ako nocas ne bude puna onda nikad vise ne igrati nijednu utakmicu u Podgorici.

Dragi
Gost
Dragi

Svi u Moracu. Za Crnu Goru.

Skobaj
Gost
Skobaj

Promjenite ovaj naslov. Ovo je krivicno djelo navodjenje na samoubistvo.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Jesi li ti skobaj ili skobalj?

Send this to a friend