Košarka Sam predložio

Tanjević o novom selektoru: Kad ako ne sad?

foto: FIBA.com

KSCG je za novog selektora A reprezentacije postavio Boška Radovića, koji je zanat pekao kao pomoćnik Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Bogdana Tanjevića i Zvezdana Mitrovića.

Možda je ova odluka za neke bila iznenađenje, ali ne i za trofejnog trenera Tanjevića. On je priznao da je umiješao prste prilikom ovog izbora.

“Moram da priznam da sam kod donošenja te odluke, kao uostalom i kod postavljanja Zvezdana Mitrovića, i ja učestvovao. Moj rezon je da je Boško radio sa mlađim selekcijama, bio pomoćnik kvalitetnim selektorima i kada će početi ako ne sada. Zašto bi KSCG pravio trenerske klinike i seminare ako ne bi davali šansu domaćim, mlađim stručnjacima. Vidite da je Zvezda prošle sezone dala šansu Tomiću i osvojila titulu, da Mijović sada uspješno vodi Budućnost… Ti naši mlađi treneri moraju se gurnuti u vatru. Ja sam sa 24 godine postao prvi trener. Povjerili su mi projekat Bosne, dali mi šansu…”

Tanjević je siguran da je Radović dorastao zadatku i da će znati da odgovori svim iskušenjima koja ga prvo očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Mislim da je Radović potpuno spreman za novi izazov. Ima talenat za komandovanje i rukovođenje, a to je najvažnije u ovom poslu. Najbolje bi bilo da o njegovim kvalitetima pitate Mitrovića ili Injigeza, sa kojima je u poslednje vrijeme sarađivao. Dobro razumije igrače, sa njima ima izgrađen odnos, tako da sam ja bio da se i ranije gurne u vatru. Ipak, tada je šansu dobio Mitrović i odlično odradio posao. Vjerujem da bi Radović mogao biti rješenje za duže vrijeme”, objasnio je trofejni stručnjak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mito
Gost
Mito

Cirkus

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Vidim za ove upućene i Kokoškov je bio poznat prije nego je uzeo evropsku titulu sa Slovenijom.

Anonimous
Gost
Anonimous

Traži se da se potenciraju mladi igrači iz Crne Gore, ali kada dodje na red mladi trener onda ne valja… Nikad po volji svima…

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Uvijek dati šansu našim ljudima!

Maksim
Gost
Maksim

Bosa ti si legenda ali nemoj molimte da si neozbiljan da pricas o ovom personalnom resenju kao dobrom,zna se da je Bosko kao i Dubljevic kao treneri stalno zaposleni u KSCG da to nidje na postoji u svijetu,znaci privatni savez privatna reprezentacija vidjecu te posle kvalifikacija kakav Ces imati komentar,jer sa ovim trenerom nemamo sansu

Crni
Gost
Crni

Ipak selektor treba da bude neko poznato ime

Ojhs
Gost
Ojhs

Znaci, dzaba ti sto JEDAN TANJEVIC , prica sve ovo?

Crni
Gost
Crni

Tanjevic i njemi slicni su treneri sa velikim autoritetom…ne kazem da mlafi treneri ne trebaju da dobiju sansu, ali za selektora ipak treba neko iskusniji…imamo mi takvog iz Cg…ne trebaju nam stranci

Knjiga
Gost
Knjiga

Da bi postao poznat neko treba da ti da šansu. Ko će Crnogorcu dati šansu ako ne Crna Gora.

Pravnik
Gost
Pravnik

Ako neće Crna Gora,hoće Srbija,kao i svim našim igračima I trenerima u raznim sportovima!

Send this to a friend