Košarka Evroliga

Todorović na meti Duška Ivanovića

foto: FIBA

Naš reprezentativac Marko Todorović (27) mogao bi do kraja mjeseca pojačati špansku Baskoniju, po informaciji madridskog lista ,,AS“.

Tim našeg slavnog trenera Duška Ivanovića, koji nastupa u Evroligi, traži pojačanje za pozicije pod košem za finiš sezone. Prethodno je Baskonija sporazumno raskinula ugovor sa Nikom Stauskasom.

Todorović je trenutno član kineskog ligaša Tijanđin Pajonirsa. Zbog epidemije koronavirusa u toj zemlji, početkom mjeseca takmičenje je prekinuto. Nastavak lige je najavljen za 1. april.

Podgoričanin Todorović je već dugo godina centar naše reprezentacije. Sada ima pravo raskida ugovora sa Tijanđinom, ukoliko dobije odgovarajuću ponudu.

Marko ima bogato iskustvo igranja u Španiji. Kao član Barselone debitovao je u Evroligi, a u ACB ligi nastupao je i za Bilbao i Huventud. Takođe igrao je i za podmoskovski Himki u Rusiji. Prethodnu sezonu na visokom nivou završio je u Huventudu i tada dokazao da je jedan od najboljih centara španske lige.

U dresu Tijanđina 208 santimetara visoki centar odigrao je ove sezone 24 utakmice i ostvario učinak od čak 22,7 poena, 13,1 skokova i 3,5 asistencija po utakmici.

Send this to a friend