Košarka

Torino pravi test za Budućnost

Najkvalitetniju provjeru ovog ljeta, košarkaši Budućnost Volija imaće večeras (18 h) u duelu sa FIAT Torinom, na terenu u italijanskom Kaljariju.

Pobjednik duela našeg šampiona sa italijanskim prvoligašem, u subotu će od 20.30 časova igrati protiv pobjednika duela Dinamo Sasari Asvel, za titulu turnira ,,Grada Kaljarija“. Duel za treće mjesto biće na programu u subotu, od 18 časova. Trener Aleksandar Džikić ima na raspolaganju sve igrače osim kapitena Suada Sehovića, koji ima lakšu povredu koljena.

“Do sada nijesmo imali ovog ljeta ovako kvalitetnog rivala, a duel sa Torinom će nam mnogo pomoći da vidimo koliko smo napredovali sa formom tokom priprema. Radi se žestoko, partije na turniru u Sarajevu su nas ohrabrile”, rekao je mlado krilo, Aleksa Ilić. Reprezentativac se oporavio nakon teže povrede članka početkom juna.

“Izuzetno sam zadovoljan, mogu da u kontinuitetu pratim ritam rada. Skoro smo kompletni, priključili su nam se reprezentativci sa Eurobasketa, osim kapitena Suada. Vjerujem da ćemo spremni dočekati sezonu, a ova dva meča u Italiji su važna na tom putu, kao i Superkup ABA lige naredne sedmice”, rekao je Ilić.

Pitanje je koliku minutažu će dobiti centar Kajl Lendri, koji je u prethodne dvije sedmice bio van stroja zbog problema sa koljenom.

Send this to a friend