Košarka Partizan sjutra gostuje crnogorskom vicešampionu

Trinkijeri: Mornar nezgodan, teško mu je parirati

foto: KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri otkrio je šta je njegovom timu potrebno kako bi se iz Bara vratio neporažen.

“Crno-bijeli” sjutra gostuju Mornara u trećoj rundi regionalnog takmičenja.

“Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost… to je ono što nam treba na visokom nivou u sjutrašnjoj utakmici. Samo tako možemo do cilja”, rekao je italijanski stručnjak.

Reprezentativni krilni centar Stefan Birčević takođe očekuje tešku utakmicu, prisjetivši se nekih ranijih mečeva protiv crnogorskog vicešampiona.

“Sjećam se prije tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobijedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sjutra biti veoma teško, tim prije što je Mornar i ove godine sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Vjerujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobjede koja bi nam puno značila”, rekao je Birčević.

Partizan je na polovičnom učinku poslije dva kola. Na startu su tijesno savladali Igokeu, nakon čega su izgubili od Primorske. “Crno-bijelima” je ovo treća vezana utakmica na gostujućem terenu.

Meč u SC Topolica počeće u 17 časova.

Send this to a friend