Košarka Petar Popović najavio derbi protiv Cedevita Olimpije

U dobrom su ritmu, ali mi igramo u Morači

foto: KK Budućnost

Dva velika derbija, dvije velike pobjede protiv Partizana i Mornara, kojima su potvrdili ova ekipa ima pobjednički mentalitet i spremna je za velike stvari. Košarkaši Budućnost Volija su u seriji od šest pobjeda, Petar Mijović polako sklapa željeni mozaik i sve izgleda veoma dobro. Međutim, pomenute utakmice samo su uvod u ono što tek čeka plavu četu.

Sjutra u “Moraču” stiže Cedevita Olimpija, pa u srijedu Galatasaraj u okviru Evrokupa, pa zahtjevno gostovanje FMP-u. Međutim, Petar Popović i drugovi pucaju od samopouzdanja i situacija je mnogo drugačija nego prije mjesec dana.

“Prija nam što smo u dobroj seriji, znamo u kakvoj smo situaciji bili prije nešto više od mjesec dana, tako da nam ovo sad baš prija”, iskreno nam je rekao Popović na početku razgovora.

“Znamo da nas i dalje čekaju jako teške utakmice i da je tek početak i moramo da ostanemo čvrsto na zemlji.”

Prvi put ove sezone crnogorski šampion je imao dovoljno vremena za odmor i normalne treninge. Ono što takođe ide naruku je raspored. Van Crne Gore Budućnost je putovala 20. novembra (gostovanje Arki u Poljskoj), pa je bilo prostora da Mijović dodatno “zategne” ono što nije valjalo.

“Iskoristili smo ovaj period bez Evrokupa da se osvježimo i dobro treniramo. Mislim da smo odradili kako treba, što pokazuju rezultati”, jasan je Popović.

Nakon što su arhivirali Barane, “plavi” su se potpuno okrenuli sjutrašnjem okršaju. Biće to duel sa ekipom koja za sada jedina u stopu prati Podgoričane. Četa Slavena Rimca ima sedam pobjeda i dva poraza, u prošlom kolu je bila ubjedljiva protiv Crvene zvezde i jasno je da Budućnost čeka izuzetno težak meč. Koliko “zmajčeki” mogu biti opasni najbolje je pokazalo polufinale Superkupa, kada su slavili ubjedljivo 75:103.

“Još jedan derbi u nizu. Znamo da se radi o jako dobroj ekipi koja je u dobrom ritmu, tako da očekujemo tešku utakmicu. Međutim, igramo na domaćem terenu i sigurno da ćemo dati sve od sebe da dođemo do jako bitne pobjede”, nema dilemu borbeni Cetinjanin.

Kodi Miler Mekintajer, Rajan Boutrajt, Marko Simonović, Jaka Blažič, Majk Cirbes, Andrija Stipanović… Tim iz Ljubljane ima mnogo kvalitetnih igrača na koje treba obratiti pažnju.

“Odlična su ekipa, kao što sam rekao, sa dobrim igračima i odlično vođena. Svjesni smo da će nam za pobjedu biti potrebna jako dobra utakmica i 40 minuta borbe na oba kraja terena”, poentirao je Petar Popović.

Send this to a friend