Košarka Trijumf Unikahe odgovara Budućnost Voliju u Evrokup računici

U lovu na Arku u Poljskoj

Budućnost Voli moraće da pobijedi Arku u Gdinji naredne srijede, kako bi zadržala šanse za plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

“Plavima” na ruku ide ubjedljiv poraz poljskog predstavnika od Unikahe 91:69 u srijedu. Nakon sedam kola Arka ima dva trijumfa više od Budućnost Volija i učinak 3-4, kao i Trento, italijanska ekipa koju je naš šampion savladao u gostima u utorak. U idealnom scenariju tim Petra Mijovića treba da pobijedi u Poljskoj sa više od tri poena razlike, radi boljeg međusobnog skora. Tim iz Gdinje iznenadio je Podgoričane u “Morači” sredinom oktobra, trijumfom 62:59. U tom meču crnogorski prvak ispustio je 14 poena prednosti iz druge četvrtine.

Ono što “plavima” ne ide u korist je pobjeda Oldenburga nad Galatasarajem 79:72 u srijedu. Sada njemački predstavnik ima odličan skor 4-3 i mala je vjerovatnoća da ga Budućnost Voli prestigne do kraja gupne faze. Za to je potrebno da Oldenburg izgubi sva tri preostala meča…

Zbog lošijeg međusobnog skora u duelima sa Trentom, za Budućnost Voli je potrebno da pobijedi u sva tri preostala meča do kraja grupne faze (gostovanja Oldenburgu i Arki, meč sa Galatasarajem u Podgorici). Ni to ne garantuje definitivno da će ,,plavi završiti ispred Arke i Trenta po toj računici, potrebno je i da italijanski tim izgubi sva tri duela do kraja.

Jasno je, put do Top 16 faze je izuzetno težak, ali mladi tim Petra Mijovića je riješen da se u evropskom takmičenju bori do kraja i na svakoj utakmici za pobjedu. Za to je dokaz partija iz duela sa Trentom u utorak, koja je očigledan znak uspona forme.

“Plave*’ važan test čeka u subotu, kada će u Laktašima gostovati Igokei. Tim iz Bosne i Hercegovine se izuzetno pojačao ove sedmice i na svom terenu tražiće drugu pobjedu. Mijovićeva ekipa želi nastavak dobre serije, prvi put ove sezone vezala je dva trijumfa u svim takmičenjima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Imao je zadnji sut za tri poena iz ceone pozicije potpuno sam Petar Popovic ili nema on taj DNK .nebih da uvrijedim momka ali nazalost on slabo sto pokazuje sto se napada tice a igra beka sutera .sramota.

Marko996
Gost
Marko996

Cak je i u odbrani postao los koje mu je bilo zastitni znak

Send this to a friend