Košarka Budućnost Voli defanzivom dominira u ABA ligi ove sezone

U oku statistike: Plavi zasluženo na vrhu

Crnogorski šampion Budućnost Voli je sa učinkom 14-4 na diobi prvog mjesta ABA lige sa Partizanom a pozicija na vrhu (bolja koš-razlika u odnosu na rivala uz pobjedu u prvom dijelu sezone) je potpuno zaslužena.

To pokazuju i statistički parametri učinka najboljih timova lige do sada. Podgoričani su jedini tim koji je u dosadašnjih 18 kola primio manje od 1.300 poena. Sa 1.261 primljenih poena ubjedljivo su najbolja odbrana regionalne lige. Kada je indeksni skor u pitanju, Budućnost Voli ima prosjek od 94,59 indeksnih poena.

Samo trećeplasirana Crvena zvezda ima bolji indeksni skor u prosjeku po meču (102,59), dok je Partizan u toj kategoriji treći (91,83), ispred barskog Mornara (91,78).

Interesantno, po broju postignutih poena “plavi” su trenutno četvrti, sa 84,6 u prosjeku (tu se ne računa meč odlučen službenim rezultatom 20:0 protiv Crvene zvezde), iza Mornara (85,2), FMP-a (85,3) i Crvene zvezde (85,4). Jasno je, da je odbrana ta koja je do sada donosila prevagu Podgoričanima u odnosu na najjače rivale. Od odličnoj odbrani svjedoči 7,9 ukradenih lopti po utakmici u ABA ligi za tim Petra Mijovića, po čemu je trenutno drugi u ABA ligi.

Takođe, Podgoričani imaju samo 11,1 izgubljenu loptu po utakmici, ubjedljivo najmanje od svih timova u takmičenju!

Kada su skokovi u pitanju, konkurenti za titulu nijesu u vrhu tabele Budućnost Voli ima 30,9 skokova po meču na devetom mjestu u ligi, Zvezda je osma, Mornar sedmi, a Partizan šesti. Razlog visok procenat realizacije šuta smanjuje broj prilika za ofanzivni skok.

U procentu šuta za dva poena Budućnost Voli je treća sa odličnih 55,5 procenata realizacije. Za tri poena “plavi” šutiraju sa 36,5 procenata uspješnosti, po čemu su četvrti u ligi. Budućnost Voli će u nedjelju u Beogradu protiv Partizana igrati direktan duel za prvo mjesto u regionalnom takmičenju, četiri kola uoči plej-ofa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Pobjeda u Bg i onda mozemo i da izgubimo od Olimp Cedevite,sto bi samo jos dodatno Zvijezdi napravilo problem u borbi za 3 i 4 poziciju.

Podgorica
Gost
Podgorica

Partizan šampion!!!

beograd
Gost
beograd

buducnost je opet najboljaaa

Send this to a friend