Košarka Mornar želi prekid crne serije u Ligi šampiona

U zlatnom gradu juriš na prvi trijumf

foto: KK Mornar

Sezona od koje se na startu mnogo očekivalo nije krenula kako su planirali u Baru, ali dok u ABA ligi košarkaši Mornara polako ispravljaju nešto lošiji start, pobjeda u Evropi još se čeka… Nova prilika “leži” u zlatnom Pragu momci Mihaila Pavićevića u 6. kolu FIBA Lige šampiona gostuju kod Nimburka. Meč u “Kralovka areni” počinje u 18.30h.

“Što se tiče predstojećeg meča, kao igrač ne razmišljam mnogo o rivalu, već isključivo o nama”, poručio je pred put u Prag krilni centar tima iz Bara Damir Markota.

Samopouzdanje košarkašima Mornara podigle su dvije domaće pobjede u ABA ligi prije dva kola protiv Cedevita Olimpije i prije par dana nad Zadrom.

“Vratila nam se pozitivna energija. Dobili smo dodatnu snagu što će se, nadam se, vidjeti i na terenu u narednim mečevima”, dodao je Markota.

O kvalitetima večerašnjeg rivala hrvatski košarkaš je rekao…

“Nimburk je veoma dobar tim, uigran, kompaktan… Međutim, ako odigramo na svom maksimumu vjerujem da rezultat neće izostati”, zaključio je Markota.

Nimburk je tim iz istoimenog gradića četrdesetak kilometara udaljenog od Praga, a od 2004. redovni je šampion Češke. Svoje internacionalne mečeve igra u “Kralovka areni” u glavnom gradu države.

Tags
Send this to a friend