Košarka

Učiniću sve da ostanem

Nikola Vučević, naš slavni NBA centar, poručio je na startu trening kampa Orlanda na Floridi daje njegovajedina želja da ostane u klubu i nakon narednog ljeta, kada mu istekne ugovor.

Baranin je i prošle sezone bio najbolji igrač Medžika sa 16,5 poena i 9,2 skokova po utakmici. O njegovom trejdu u Los Anđeles Lejkerse spekuliše se već sedmicama. Crnogorac je dobra opcija za trejd, a Orlando bi tako imao opciju dovođenja neke velike zvijezde spoljnje linije.

Ipak, Vučević je u planovima novog trenera, prije svega kao opcija i na poziciji krilnog centra i kao centra. Takođe, ima važnu ulogu za mladog centra Mohameda Bambu, veliku zvijezdu u usponu.

“Rekao sam mnogo puta da osjećam ponos što sam lojalan ovom klubu, što sam tu dugo, već šest godina. Svjestan sam da Orlando prolazi kroz teške godine, ali sam kroz sve to prolazio i nikad, u bilo kom momentu nijesam tražio da odem. Sto se mene tiče, uvijek sam cijenio upravo igrače koji bi u jednom timu ostajali veći dio karijere. To je rijetkost danas, jer su trejdovi sve češći. Moja osjećanja su jasna, sviđa mi se u Orlandu, želim da ostanem ovdje i želim da ostvarim uspjeh ovdje. Učiniću sve što je do mene da ostanem”, poručio je Vučević.

Mladi Mohamed Bamba (20), igrač sa najvećim rasponom ruku u istoriji NBA, već nekoliko sedmica radio je individualno sa Vučevićemna treninzima u Orlandu. Šesti pik sa drafta je potencijalno jedan od najboljih igrača generacije.

“Oslonio sam se u velikoj mjeri na Vučevića tokom septembra. Mogu sada već reći da sam mnogo naučio. Mnogo puta Nikola bi mi prišao i na najljepši način objašnjavao: ,,U NBA to želiš da radiš na ovaj način, a ne na taj na koji si do sada navikao”. Njegova pomoć mi je izuzetno važna, u prvoj sezoni u NBA”, kazao je Bamba.

Američki mediji spekulišu da Vučević sigurno neće biti trejdovan do početka naredne godine, do kada će stručni štab procijeniti mogu li Crnogorac i Bamba sa uspjehom igrati pod obručem u paru i predvoditi tim do dugo čekanog plej ofa.

Send this to a friend