Košarka

Konačno! Plavi trojkama zgromili Baskoniju

Košarkaši Budućnost Volija upisali su prvi trijumf u Evroligi – Podgoričani su u SC Morača savladali Baskoniju 99:84 u susretu 7. kola elitnog takmičenja.

Izabranici Aleksandra Džikića pružili su najbolju partiju u sezoni i obradovali preko 4.000 svojih navijača. Konačno sjajna igra “plavih” tokom čitavog susreta, a Baskoniji nije ostavljena ni najmanja šansa da odnese bodove u Vitoriju.

Budućnost je šutem za tri poena uništila respektabilnu špansku ekipu. Crnogorski predstavnik je pogodio 21 šut van linije 6.75m i tako postavio rekord Evrolige.

Proradio je Edvin Džekson, Danilo Nikolić pokazao da na njega treba ozbiljno da se računa, Erl Klark je odigrao iznad ovosezonskog prosjeka, a isto se može reći i za Kotija Klarka – više nego dovoljno da Baskonija ne bude ni blizu trijumfa u glavnom gradu naše zemlje.

Džekson je susret završio sa 24 poena, a većinu je postigao u posljednjoj četvrtini. Šut za tri 6/9. Erl Klark je brojao do 20, Nikolić do 18. Dvocifreni učinak imali su i Nikola Ivanović sa 11 i Koti Klark sa 10 pogodaka.

Kod Baskonije nametnuli su se Tornike Šengelija sa 16, Ševon Šilds i Marselinjo Uertas dodali su po 14.

Tok utakmice:

Kraj – 99:84 Prva pobjeda Budućnosti u Evroligi, uz rekord u trojkama elitnog takmičenja.

39.minut – 93:76 Peta trojka Džeksona u posljednjoj dionici, pobjeda je praktično osigurana.

35.minut – 84:72 Serija Baskonije 7:0, Džikić primoran da zatraži minut odmora. Malo je stao šut Budućnost, ali i dalje je to lijep kapital pred sam finiš meča u Morači.

32.minut – 81:62 Budućnost leti na rekordnih +19, dvije vezane trojke Džeksona.

III četvrtina – 75:60 S ogromnom prednošću ekipa Budućnosti dočekaće posljednju dionicu. Podgoričani i dalje “žive” od šuta za tri poena – 13/22 nakon tri četvrtine. Prva pobjeda u Evroligi sve je bliže, ali treba izgurati još deset minuta.

28.minut – 67:55 Kakve minijature Nikolića, zasad stvara ogromne probleme gostima. Ima 12 poena, bez promašaja iz igre. Igra bez klasičnog centra donosi rezultat “plavima”.

25.minut – 59:48 Gordić se konačno upisao u strijelce, nakon čega je i Danilo Nikolić izvukao koš. Budućnost ima +11, Pedro Martinez traži tajm-aut.

23.minut – 53:46 Odlična rješenja u napadu pronalazi Baskonija na startu ove dionice, ali je potpuni priključak odbio Džekson spektakularnom trojkom.

Poluvrijeme – 48:37 Navijači su aplauzom nagradili igrače Budućnost Volija za prikazano u prvom dijelu. Možda i najbolje izdanje “plavih” u Evroligi ove sezone, ali treba zadržati kontinuitet i u nastavku. Erl Klark je najefikasniji sa 13 poena, sve u uvodnoj četvrtini. Ivanović ima devet, Koti Klark sedam. Kod Baskonije 10 poena Šildsa, Uertas ima po pet poena i asistencija.

16.minut – 41:30 Poenima Barovića je Budućnost vratila dvocifren višak, a onda je centar domaćih odradio dobar posao i u odbrani izblokiravši šut Šildsa. Dobru rolu imao je Nikolić, u drugoj dionici stiže i učinak Kotija Klarka, dok je Erl ubjedljivo najbolji pojedinac dosadašnjeg toka susreta.

13.minut – 33:21 Plave odlično služi šut spolja, trojkom Danila Nikolića razlika je prvi put dvocifrena.

I četvrtina – 26:18 Fenomenalna igra Podgoričana i +8 pred drugi kvartal. Posebno je inspirisan Erl Klark koji je ubacio čak 13 poena, šutiravši za tri 3/3. Šilds je sa sedam pogodaka najefikasniji igrač Baskonije.

9.minut – 21:16 Čuva Budućnost vođstvo, dobri poteza Erla Klarka i Edvina Džeksona. Upisao se i Danilo Nikolić odmah po ulasku u igru.

7.minut – 14:14 Ekspresno se vratila Baskonija, ekipu je povukao Marselinjo Uertas sa pet vezanih poena. Džikić zove tajm-aut.

4.minut – 12:5 Četiri trojke vezali su plavi i natjerali trenera gostiju da traži tajm-aut. Dvije je pogodio Erl Klark, a onda se raspucao i Suad Šehović. Dobra energija na početku utakmice…

Izabranici Aleksandra Džikića traže prvi trijumf u elitnom takmičenju, ali jasno je da Podgoričane očekuje jako težak posao s obzirom na snagu španskog predstavnika.

Baskonija godinama unazad igra važnu ulogu u evropskim okvirima. Cilj u tekućoj sezoni je plasman na fajnl-for, pošto će se završnica Evrolige odigrati baš u njihovoj dvorani.

Klub iz Vitorije je u dosadašnjem dijelu ostvario dvije pobjede i upisao četiri poraza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
varvar stari
Gost
varvar stari

ja vam objasniti ne mogu koliko mi ova pobjeda znaci!!!

Grobari BR
Gost
Grobari BR

Zgrozili su vas X puta do sa da a uskoro će vas i partizan zgromiti….hahahah jadni mali varvari kako ste se odma digli,brzo će te opet u kanal….buahhahahahaha…

varvar stari
Gost
varvar stari

to kralju humora i satire.Ajde sa svojom bracom iz splita navijajte za voljeni klub.Najgori navijaci na svijet.Nekad ste se prodavali za pare,a sad za grame bijelog.Mrzite se izmedju sebe gubitnici.

Globovanje
Gost
Globovanje

Grobar , koliko ima kontinenata ??

d sansajn
Gost
d sansajn

inace pravu grobari nemaju tu dotu hejta prema kk buducnost. tako da ti nisi ono sto pises, vec samo da navijas protiv cg i svega sto je crnogorsko… a bez zagorca ce partizan malo teze…

Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

I corava kokoska ubode neko zrno.Vec u nedjelju KOLEKTIVNO TREZNJENJE. Dolazi PARTIZAN.

Robby
Gost
Robby

Hahahaha, daaaa, Partizan…Jako mocna ekipa😂😂😂😂

Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Nikad ne potcenjuj PARTIZAN. To ti ja kao ZVEZDAS kazem iz iskustva.

d sansajn
Gost
d sansajn

nijedan pravi zvezdas nikad ne navija za partizan, i obratno. tu dolazimo na moje, bitno je podrzati sve sto nije crnogorsko. eto tako ti razmisljas

Rade007
Gost
Rade007

Partizan ćemo lagano idradit s 20 razlike,no me zanima što ćemo s CSKA uradit.

d sansajn
Gost
d sansajn

zasto pravilo o koki, zrnu i sljepilu nije vazilo kad je zvezda sutirala trojke 0/19. ljubac :*

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

vidjelo se to i u ovim ranijim utakmicama da oni mogu da pobijede koga hoce alije pitanje za neke druge organe zasto moraju u zadnju svaki put da izgube tj da zaborave da igraju kosarku.. gordicu hvala za titulu i za dosadasnji ucinak trebalo bi da potrazis vecu sredinu i klub da te mi ne gusimo ovdje.. ne ide ti… Više »

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Nisi u pravu , dobro je odigrao!

Mijatovic 8
Gost
Mijatovic 8

jes prosle godine..

Navijac
Gost
Navijac

To se odavno vidjelo sta jps hvsli, samo je potreban play koji ce da razigrava citavu ekipu. Nocas su nasi bekovi konacno brze igrali i uposljavali saigrace, nije poenta da oni igraju na sut za tri poena, nego da asistiraju.Samo jos Omica da psiholoski neko pripremi za napad, da ide na zakucavanja i igra na kos sve ce se upakovati.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Omic je do sad bio najkorisniji igrac a igra zadje dvije povrijedjen i naravno da veceras nije htio da ulazi u neke bespotrebne situacije.samo jos gordic da se psihicki vrati,vidi se da i dalje igra pod pritiskom od predhodnih losih partija.nije taj momak zasluzuje da ga jos istrpimo

Robby
Gost
Robby

A dje ste dusmani sto ste im se navalili za vrat ,ka’ da za vas igraju???! Jackson!!!Buducnost!!!

Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Koji Jackson?Michael?Umro ti je taj.

bandit
Gost
bandit

ko je tebe slagao da si duhovit

informacija
Gost
informacija

pogledajte samo komentare na srpskim portalima. I posle mi njih mrzimo…

duva vjetar
Gost
duva vjetar

Nije to ništa sto zaslužujete….treba da uče djecu da ste vi Crnogorci najveći zlotvori Srbije i Srba,treba vam zabraniti svaki odlazak na liječenje i studiranje u Srbiju…..Gori ste od Hrvata,toliko o vama!!!!!

Pogba
Gost
Pogba

Nama je isti k kome cemo placati za lijecenje. Nista nam nike dzabe tako da je mozda bolje da se lijecimo u Ljubljani.

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Jesmo li mi srpski zlotvori..zato sto ne pristajemo da ne postojimo ni mi ni nasa djeca ni nasa drzava ni nase more.. vi ste dobrotvori..a hocete da nas nema ..ni nas ni nase djece ni nase drzave ni naseg istorijskog nasledja ni naseg mora.Sram te bilo…

Učitelj
Gost
Učitelj

Kod nas treba da uče djecu da su srbi najveća ološ od naroda i najveći neprijatelji CG u Istoriji.

Sava Bg
Gost
Sava Bg

Pa vas vise mrzimo nego Albance, Hrvate i Muslimane zajedno. Kako god da se izjasnjavate ili srbi ili crnogorci isti ste za nas. Sve ste nam pozicije po Bg pouzimali ne moze se od vas nigde zaposliti.

Pogba
Gost
Pogba

Svi ste vi crbogorci samo toga niste ni svjesni jer je u vasim glavama Matija Beckovic intelektualac.

varvar stari
Gost
varvar stari

vi mrzite svakoga na svijetu tako da samo neka ste zivi i zdravi.Normalni crnogorci vas ne mrze ni malo, i ako na zalost zbog takvih kao sto si ti imaju dosta razloga da to pocnu da rade.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Sto mu udarate minuse kad vovjek istinu govori,mrze nas pa mrze.zao mi je drug sto je bg vise moj nego tvoj al jbg vi eto velite kako ste oslobodili nase more a nama sad i more i bgd.mi smo eto neradnici a ne mozete od nas posao dobiti.mada smo vise za rukovodeva mjesta.nema razloga da mrzite druge,samo sepotrudite da budete… Više »

Milan G.
Gost
Milan G.

Mora da si stručnjak neki veliki čim se ne možeš zaposliti. Vjerovatno si iz mjesta Pelagićevo!

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Strasno Sava Bg…ovo je sport…..pun si mrznje i negativnosti…Tebi sad krivo sto su pobjedili,e ne mogu da vjerujem!!!
Uzas!!!
Srecom da vecina ne misli tako….
Koliki je Bg,da te volja radit nasao bi posao….Najlakse je druge krivit za svoju nesposobnost…Idi ,bre trazi posao…najlakse je kukat i zavidit drugima…🙄

I

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Čestitke za pobjedu , ali 34 šuta sa tri poena , to nije košarka … Buducnost PONOVO nema nikakvu igru i cini mi se da će euforija biti kratkog daha ….

Bastva65
Gost
Bastva65

Sta mislis sta su na primjeru Golden States sa radili…

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Ako ne griješim porediš Budućnost i GSW ?

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Gresis ovaj , silno gresis sine!

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Vrijeme će pokazati da li je ovo najbolja napadačka ekipa u istorij evrolige ili je ovo večeras čista sreća …

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Sigurno da nismo najnolka napadacka ekipa al treba i srece za rekord kao i ovima prije nas sa 19 trojki.naravno da sutiras sa distance kad te krene.a kad imamo sut za 2 30% onda to nije maler nego losa ekipa a kad pogadjamo onda je sreca.problem je psiha igraca a za to je odgovoran dzile.ne kazem da treba da ide… Više »

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Samo sam rekao da Budućnost ( na žalost ) nema igru . Insistiranje na tricama , dugoročno nikome nije ništa dobro donijelo . Juče vam je procenat za tri poena bio skoro 62 % , ubacili ste 21 tricu , pet-šest trica dali u zadnjim sekundama , to se desi jednom u sto utakmica . U ostalih 99 utakmica bez… Više »

JORDAN
Gost
JORDAN

gledas li nekad NBA.. KRELAC

koš
Gost
koš

lepo.

VolimPodgoricu
Gost
VolimPodgoricu

Gordic 2p!! Maximum za crnogorsku ligu igrac!!
Buducnost naprijed!!
Novi brzi plej da se dovede!i Ivanovicu dati vise prostora!!!

Aloinformertele
Gost
Aloinformertele

Ova ekipa mnogo vrijedi,mnogo vise no sto rezultati pokazuju…ne zaboravite da su se okupili prije dva mjeseca…pa mnoge povrede…tek ce oni da prorade a onda ce svima biti vruce…

Maestro
Gost
Maestro

Rekord Eurolige! Čitavo vrijeme govorim: polako, dajte im vremena, da je Džikić dobar, e pa sad da Vas pitam valjaju li pojačanja?
Treba li neko da snosi odgovirnost?
Ajmo plavi!!!!

Duklja
Gost
Duklja

U mišiju rupu miševi! Ajmo Budućnost!

Milena G.
Gost
Milena G.

Pre će biti da je ovo večeras miš samo malo provirio iz rupe. Zna se ko su miševi, a ko su orlovi u košarci, bre!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pre , lepo , belo …komentarisi Kurir

Robby
Gost
Robby

A ko su orlovi u kosarci?Posto pricamo o klupskoj kosarci…Zvezda, Partizan?😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Serlok
Gost
Serlok

Slovenci ili Amerikanci? Ili Spanci i Francuzi?

varvar stari
Gost
varvar stari

a ko moja mike?A prosvijetli nas ti presveta?Kako ja volim da citam na portale komentare prepametnih ljudi kao sto je doticna

Mrki
Gost
Mrki

Ajde,nemate pojma..bananaklub.

Art
Gost
Art

Mozda nas nece pamtiti po mnogo pobjeda u evroligi,ali ce bar svi zapamtiti ovaj rekord, 21 TROJKA! Svaka cast plavi!

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Da znas!

Pipun
Gost
Pipun

Đe ste dušmaniiiii

Duklja
Gost
Duklja

Slave kući Podgoričku skupštinu sa majkom i tatom.

BG-PG
Gost
BG-PG

Biće opet 1918 brže nego se nadate….separatisti polako samo

Slavna OLUJA
Gost
Slavna OLUJA

ka na Kosovo hahahahahahahhahahahah kako je Cincaru

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Je li onako kao sto ste je izveli u Hrvatskoj

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

AHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH PA OPET!!!
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHA

BG-PG
Gost
BG-PG

Dugo će vam trajati ta euforija,Partizan će vam to brzo prekinuti…

JORDAN
Gost
JORDAN

Narocito Partizan… a on ne moze pobijedit Šik Javorak… :-))))))))

Bob
Gost
Bob

Nakupila im se negativna energija od dosadašnjih poraza i zato su nocas izbušili Baskoniju,sa ovakvom igrom bi i Reala o jadu zabavili! Bravo plavi!

Bastva65
Gost
Bastva65

21 trojka u Evroligi je rekord, to je pobjeda na sniperski nacin i igraci su pokazali veliku motivaciju i nece imati 0-30 ali svakako nema predaja samo naprijed

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Tako se to radi!!!🏆
Bravoooo!
👏👏👏👏👏

Bob
Gost
Bob

BRAVOOOO PLAVIII!!!

Bob
Gost
Bob

AJMOOO PLAVIII!!!

Budva
Gost
Budva

Bravo bravoo, Evroligaska Buducnost prava

Danilo
Gost
Danilo

Odlična utakmica,bravo momci! Bila je svo vrijeme energija i želja za pobjedom.

marius
Gost
marius

Krenulo je . Srecno Buducnost u nastavku euro lige !

aok
Gost
aok

I šta sad mi musavi Čovićevci da radimo?

Kotor
Gost
Kotor

Plačite!

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

4 četvrtina …kos iz reketa 0….2 poena 0…8 trojki…svaka čast za trojke ali dje je igra …i ova Baskonija je dala 84 kosa…bolje da su i ovo izgubili..mozda bi se nešto promjenilo u klub…ovako …puca ko stigne sa 8m.. soloramje Gordica..Ivanovića….Dzekson poceo da sutira sa 9m…bas me zanima sto ce rec trener

Bulat
Gost
Bulat

Pa eto ti si mu dao obavezna uputstva.Samo neka ih primijeni…

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Aziz dosadan si…
Pobjedili su i sta sad kritikujes….
Drugi put ce tebe ubacit da igras pa ces ti to bolje….
Ne kvari dozivljaj sa kritikama🙃
Oni ce bit sve bolji i bolji…evo krenuli su👏👏👏👏

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bravo

Titograd
Gost
Titograd

Oboren je jedan rekord Evrolige. U trojkama. 21!!! Bravo Budućnost!!!

Ghgggh
Gost
Ghgggh

Vrijeme da i cikotici nekoga dobiju 😂

aok
Gost
aok

Kad je na FMP red da dobiju nekog nakon poraza od Ulma, Monaka, Breše?!?

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Bravooooo plaviiiiii💙

Thor
Gost
Thor

E ovako se bre bori za klub! Nocas niko nije imao slabu noc! Suterski su svi bili iznad nivoa. Samo 4 izgubljene lopte za cijeli mec! Kakva suterska noc! Bravo momci, kapa dolje! 21/34 za tri, rekord Evrolige! Ako Bog da da se ovako nastavi! Brvo momci jos jednom!

Kotor
Gost
Kotor

Bravo moci rekord trojki u evroligi. Nocas se po necemu istorija ispisala. Nece ostati nezapamceo ucesce ove sezone u Evroligi.

Podgoričani
Gost
Podgoričani

Tako je plavo bijeli!!! Idemo do pobjede!!!

Ubli
Gost
Ubli

Bravo momci!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Mandic i Knezevic na aparatima.

Milan G.
Gost
Milan G.

Blago tebi kad misliš o njima dvojici kad Budućnost igra košarku!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ajdeeee , mozeteee vi to momciii

jtus
Gost
jtus

Ajde momci. Ovo mora da se dobije. Pa Partizan u nedjelju.

Starac Fočo
Gost
Starac Fočo

Ajde plavi naprijed Budućnost, nastavite i u drugo poluvrijeme ovako pa da upišemo prvu pobjedu. Vidi se želja i borbenost i ako smo oslabljeni.

Bulat
Gost
Bulat

Konacno!Sjajno i u napadu i u odbrani.Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da,ne daj boze,izgube i ovo.Onda vise ni bog otac nece vratiti ovu ekipu u zivot.Ali,da ne slutim.DO POBJEDE!

Xyz
Gost
Xyz

Dvorana poluprazna sprdnja od kluba i grada

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Bjezi izrode

zvizdan
Gost
zvizdan

ti si sprdnja od covjeka

Slavna OLUJA
Gost
Slavna OLUJA

posli da brane Kosovo!

Mladjo
Gost
Mladjo

Pakao Morace hahaha

Serlok
Gost
Serlok

Bar necemo izgubit od Ulma, Brese i Monaka u kupu mace diskrecije kao tvoj FMP 😂

Xyz
Gost
Xyz

Vi nećete imati jedne pobjede i bicete najgora ekipa u istoriji EL.

Slavna OLUJA
Gost
Slavna OLUJA

ali rekord je vjecan a ti bot od 2e!

Mrki
Gost
Mrki

Zato ste izgubili od nas 20 razlike i to u Moraci,sjecas se..tako cemo vas ispratiti i iz Pionira.

brockic
Gost
brockic

Polako panteru, opasni ste vi Cokijevci. Sve dok vam je Vucic na vlasti

Mrki
Gost
Mrki

Za vas institucija..bice banana vam,a i ono sto ide uz to,svi znamo odakle vam pare.

Send this to a friend