Košarka

Fenerbahče slavio u Morači

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Fenerbahčea 89:65 u 14. kolu Evrolige.

25 odličnih minuta odigrali su plavo-bijeli koji očigledno nijesu imali snage da u ovakvom ritmu pariraju timu sa znatno dužom klupom.

Turski tim odlično je služio šut, ubacili su čak 15 trojki, Budućnost samo 4 i u tom odnosu nije bilo šansi za još jedno iznenađenje u Podgorici.

Erl Klark je sa 15 poena bio najefikasniji u poraženom timu, Petar Popović je odigrao meč sezone i ubacio je 12 poena, 11 Gordić, ali praktično sve u prvoj četvrtini.

Na drugoj strani 19 poena Veseli, 17 Lovernj, 11 Slukas.

Budućnost Voli je upisala 11. poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

tok meča:

IV četvrtina

65:89 na kraju i previsok poraz plavo-bijelih. Igrali su bolje nego što rezultat to pokazuje, ali su u posljednjem periodu pali i dozvolili rivlau da slavi ubjedljivo.

59:72 Drži Fener dvocifrenu prednost u posljednjem periodu. Šest minuta do kraja.

III četvrtina

55:67 Gosti imaju dvocifrenu prednost pred posljednju četvrtinu.

51:63 Fener je podigao intezitet igre u odbrani, uz to su počeli da pogađaju šuteve za tri poena i nakon trojke Grina razlika je 12 poena. Džikić zove tajm aut.

49:54 TV tajm aut, Fener je za čas otišao na sedam poena plusa, ali plavo-bijeli ne daju priključak.

45:49 odbrane dominiraju na startu treće četvrtine. Samo 14 poena za pet minuta, a Fener ima prednost od četiri poena nakon trojke Muhameda.

II četvrtina

40:40 Neriješeno je nakon 20 minuta. Mogla je Budućnost da ima i prednost, ali to nije dozvolio Slukas koji je ubacio tri trojke iz pet šuteva! Odlično poluvrijeme odigrao je Petar Popović koji je sjajno zamijenio Nemanju Gordića i omogućio mu da odmori!

28:31 Fenerbahče je imao 11 poena prednosti, a Budućnost je nakon toga vezala osam poena, četiri Petar Popović.

24:31 Pokušava Džikić sa nižom petorkom što dobro koristi Veseli da dođe do poena ili ofanzivnog skoka. Turski tim pokazuje nepresušan ofanzivni potencijal, ali plavo-bijeli hrabro pariraju.

I četvrtina

Po sedam poena Erla i Gordića.

20:26 Serijom 8:0 gosti su stigli do maksimalne prednosti, ali Gordić polaganjem smanjio to na šest poena razlike.

18:18 Na dva minuta prije kraja perioda. Dobra Budućnost u napadu, Erl i Džekson su pogodili trojku, Gordić takođe raspoložen. Na drugoj strani Mamutoglu je pogodio dvije trice.

8:12 – polovina prve četvrtine, Budućnost dobro parira. Fener dobro puca spolja, ali plavo-bijeli prate ritam. Razliku su napravila dva skoka u napadu koje je realizova gostujući tim i stigao do poena.

Odlična atmosfera u Morači, tu je i Goga Bitadze.

Plavo-bijeli će pokušati da iznenade još jednog favorita u Morači. Nakon što su pali CSKA, Barselona i Baskonija, navijači se nadaju dobroj partiji protiv Fenera.

Budućnost je prije dva dana odigrala vjerovatno i najslabiji meč u elitnom takmičenju, pošto su ubjedljivo izgubili od Efesa u Istanbulu, pa im je i to obaveza više da večeras pruže još bolji otpor vicešampionu Evrope.

Danas je navijače obradovala vijest o dolasku još jednog košarkaša Bitadze je stigao u Podgoricu i već u narednom kolu mogao bi da bude na raspolaganju Džikiću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
realnost
Gost
realnost

Sinoc se vidjelo sta je vrhunski klub, koji ima desetak igrača vrhunskog kvaliteta. Mi smo se borili ravnopravno 25 minuta i kada je ponestalo snage jedina mogućnost pravog odgovora bio je šut, koji nas je sinoc izdao i uslijedio je poraz. Ono što bi Dzikiću trebalo zamjeriti jeste što ne traži tajm aut odmah kada krene loša serija, da se… Više »

Kakoe
Gost
Kakoe

Treba bi ti probat malo, vidim da si strucan. Mozda bi trebalo svaku utakmicu po jedan takav strucnjak da proba umjesto Dzikica. U sve li se razumijete.

hope4
Gost
hope4

Kakoe
Cemu takav stav?Komentar je na mjestu sasvim.Cak bi i dodao par stvari jer dosta toga ne funkcionise.Trebamo li da slobodno iznosimo svoja misljenja ili kako se kome svidja?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Ljudi budite realni sa ovom ekipom ni Obradović ne bi pravio bolje rezultate. U odsustvu Ivanovića sa samo jednim organizatorom igre i slabim rosterom, nemoguće je. Pa Obradović je počeo utakmicu sa drugom postavom. Upoređujete Budućnost i Fender, pa da li ste normalni.

keks
Gost
keks

A šta sa Gran Kanariom,Baskoniom,Darušafakom,Khimkijem,Bajernom,Milanom….CSKA ima manji budžet od Fenera?Pa ko je pravio roster?Ako razmišljamo kao ti nijesmo ni trebali učestvovati u Evroligi.

delboj
Gost
delboj

Keks sve koje si nabrojao imaju mnogo veci budzet, pogotovo Milano, Khimki, Baskonija x3 u odnosu na nas, a Darusamadafaka i Bajern x2. Sasvim sigurno smo poslednji po tom parametru a najblizi nam je Zalgiris.

Tijana
Gost
Tijana

Ja ne vidim šta je ovde čudno? Rezultat je realan. Svako ko se iole razume u košarku i gleda realno na stvari je mogao sve do sada da predvidi kome je gde mesto u EL, EK i ABA.
Za mene je ovo sve očekivano, osim da će Budućnost baš tolikom koš razlikom da nas bruka.

Titograd
Gost
Titograd

Kako Budućnost može da bruka tebe iz Ćićevca, Tijanice?

Tijana
Gost
Tijana

Budućnost je predstavnik ABA lige i bruka čitav region, od Triglava do Vardara, sve koji učestvuju u ABA L. Ovakva Budućnost ne bi ni u Evrokupu prošla dalje i to je realnost.
Ćićevac je bliži tebi.

delboj
Gost
delboj

Dobiti Fener sa samo Gordicem na pleju, i Omicem na centru, ne bi mogao ni Greg Popovic. Mada vjerujem da to ne bi mogao ni sa San Antoniom :). Veseli i Lovrenj su se realno posprdali sa nama. Dupli dobitak je za Bitadzea, dobili smo ga do kraja sezone a poslali Nikolica kod Milojevica na klesanje, i vraca se sledece… Više »

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Podgorički śever 😂😂😂😂😂

Primorac
Gost
Primorac

Darusafaku, Gran Kanariu, Bayern, Efesa,Olimpiakosa (mogu cak i Real nije vanzemaljska ekipa bas kao fener) kuci ce sve ovo dobiti vjerujte! i na stranu neka probaju da dobiu Makabi i Armani Zalgiris koje su trebali u PG da je bila tad ova hemija, 10tak pobjeda bi bilo preuspjesna sezona posle tolko godina u Euroligu! Iduce god onda pametno ako Bog… Više »

Giškoo
Gost
Giškoo

Jedva dobio Fener u paklu Mopače

milos radunovic
Gost
milos radunovic

MRZIM BUDUCNOST VOLI

SPC sekta
Gost
SPC sekta

Ko će ka’ posrbica!

Sefket
Gost
Sefket

Na klizavom i djelimicno zaledjenom terenu protivnicki tim se bolje snasao.

download
Gost
download

Drugi veliki klubovi mjenjaju trenere u losim situacijama a gledajte ovo… Crno Gorci kao da su coravi. Panathinaikos je izbacila Xavia Pascuala, Cedevita Sita Alonza, Baskonia je uzela Velimira Perasovica na primjeru. Ozbiljni klubovi reaguju a vi nista… trljajte oci

Stefan
Gost
Stefan

Ljudi, Dzikic jednostavno nije trener za ovaj nivo takmicenja..Obradovic je za njega Profesor. Svako ko hoce da vidi istinu vidi to jasno! Isto kao sto sam jos prije nekoliko mjeseci rekao da Murinjo nije za MU, evo covjek juce dobi otkaz! Koliko jos treba poraza da uprava shvati da se mora zahvaliti Dzikicu?

Podgorica
Gost
Podgorica

Ljudi, Obradovic je placen 20 puta vise nego Dzikic, Fener ima 25 miliona budzet, najveci u Evroligi. Naravno da je Obradovic bolji od Dzikica, ali je i Slukas od Popovica, Ali od Gordica, Lovrenj od Omica, Datome od Nikolica i mozemo tako do kad ocete. I to ne bolji nego 20 puta bolji. Opustite se i uzivajte u kosarci i… Više »

Taslačina...
Gost
Taslačina...

I ne vadi…

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Lijepa noc za jednu vladajucu stranku i Crnogorce Bosnjake. Znam da vam je drago zbog ove pobjede,iako ste vi dovoljno mudri da to sakrijete,cestitke od serdara!

Veprina
Gost
Veprina

Mišo Kovač ukršten sa Ron Džeremijem da da ostavku…

Realno
Gost
Realno

Tako je to kad piljar koji veze nema sa kosarkom pravi tim,al uskace trgovac iz Mege da spasava dukljansk tim.

Milos
Gost
Milos

Nocas podjoh da gledam.utakmicu. a brate mili sto je ovo pola dvorane navijaci iz plava, gusinja, rozaja, BP, ……svi navijaju za turke, osjecao sam se kao u istambulu da sam. To su nasi pravi Crnogorci nasi turski crnogorci.

Jovan
Gost
Jovan

Ti si samo jedan troll I nista vise.

Baranin
Gost
Baranin

Razbijanje drps projekta!😭😭😭😭

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

U dva meca kos razlika -62!!! Treba provjeriti jeli se do sad neko ovako prosipao?

download
Gost
download

Dzikic treba da ode

Mitrogol
Gost
Mitrogol

Je li se slavilo u Rožaje i Gusinje?

Vlatko
Gost
Vlatko

Dzikic ne vodi utakmicu, Dzikic gleda utakmicu!
Kakva je bila utakmica Dzile ?
S druge strane Obradovic ni sekundu ne dozvoljava opustanje ekipi, vodi utakmicu i kontrolise rezultat!
Razlika u klasi igrackoj i trenerskoj

download
Gost
download

Dzikic samo misli na hranu

Voli voli banan
Gost
Voli voli banan

Dzile ne brini prijatelj ostaje prijatelj

download
Gost
download

Ivanovic i Ilic su povrijedzeni. Imate 3 pobjede u EL ali realno se vidi da s takvim rosterom inace nema nista u tom sjajnom nivou. Dzikic je kriv za svega. U EL imati takvog trenera i ekipu je jednostalno bruka. Ja nerazumijem kako Crnoj Gori sve to nije sramota?? Dzikic je trebao dobro oprezno izabrati pojacanje prija pocetka od sezone.… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Sto cini Misko..

Dejo masni
Gost
Dejo masni

Zima zima pa neka je…-24

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Nema 20 trojki , nema igre , nema šanse za dostojniji otpor … Već standardno …

Puni i ne vadi
Gost
Puni i ne vadi

Nema raspale Barselone i još raspalije Baskonije

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Džile, Džile, nema više cile mile, dogorelo do nokata.

Marko
Gost
Marko

Najgora ekipa Evrolige svih vremena

Cikotic
Gost
Cikotic

I ti najveca neznalica svih vremena! Glup si, sreca sto te to jos uvijek ne boli…

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Ne no nije

Vlatko
Gost
Vlatko

Dzikic ne vodi utakmicu, Dzikic gleda utakmicu!
Kakva je bila utakmica Dzile ?
S druge strane Obradovic ni sekundu ne dozvoljava opustanje ekipi, vodi utakmicu i kontrolise rezultat!
Razlika u klasi igrackoj i trenerskoj !!!

Mitrogol
Gost
Mitrogol

Smijeniti Džikića i postaviti Vlatka za trenera!

Vlatko
Gost
Vlatko

Ja nisam trener i ne mogu biti trener, samo je ocigledna razlika vodjenja utakmice klupa ova dva tima, to se ne moze osporiti I ne mora neko biti trener da bi primjetio pasivnost Dzikica u momentima kada se utakmica lomi. Jos cu ti reci jednu stvar trenersku, Buducnost je potpuno fizicki nespremna ekipa!!! Dokaz za ti su drasticni pad pocev… Više »

Vlatko
Gost
Vlatko

Ja nisam trener i ne mogu biti trener, samo je ocigledna razlika vodjenja utakmice klupa ova dva tima, to se ne moze osporiti I ne mora neko biti trener da bi primjetio pasivnost Dzikica u momentima kada se utakmica lomi. Jos cu ti reci jednu stvar trenersku, Buducnost je potpuno fizicki nespremna ekipa!!! Dokaz za ti su drasticni pad pocev… Više »

vjecna da je
Gost
vjecna da je

veli mi jedan danas ajde cuti beranac seli se crne su ti misli itd….. 25 koseva razlike….prodje mjesec ispade nam milion iz dzepa …toliko nas mjesecno kosta ova losa zabava ….al dobro samo da zavrse kompletan sportski da bar nesto ostane korisno ovoj djeci

Prijevoznik
Gost
Prijevoznik

GO..sta jedu s tim bananama?

Kkkkk
Gost
Kkkkk

Dzikicu odlazi. Popovic, Barovic, sehovic, Nikolic nisu igraci za ovo takmicenje. Gordic veveras ocajan

Ups..
Gost
Ups..

Popovica u Mornar,nije dorastao..PUNA PODRSKA DZILE!

Kico
Gost
Kico

Steta, za dlaku da ubace 68 poena

lom
Gost
lom

cetvrti poraz u nizu….. idemo dzile….

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Budućnost je stigla 11 razlike u drugoj četvrtini, kada je Gordić bio na klupi. Šta čovjek napravi na kraju treće, to je strašno

Ivica
Gost
Ivica

Digao ga Dixon pod plafon poletio Nemanja

Vlatko
Gost
Vlatko

Nije do Gordica vec su igraci Buducnosti totalno fizicki nespremni i uopste se ne krecu I zato Gordic forsira jer nema pravu opciju dodavanja da razigra tim
Ne moze biti do jednog igraca, mislim da je vise neiskustvo trenera!

RS3
Gost
RS3

Kako neprijatan komentator.Uzto i baksuz,dokazani

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Kako ce do poluvremena da je isprazne

Send this to a friend