Košarka

Važni mečevi čekaju crnogorski tandem

Košarkaši Sutjeske večeras će od 19 časova tražiti trijumf u gostima u ABA 2 ligi, protiv slovenačkog Heliosa u Domžalama. Prethodni porazi, od Rogaške i Ulcinja, prije svega ukazali su na umor ekipe Zorana Glomazića, zasićene ritmom mečeva u dva takmičenja.

“U goste idemo ozbiljnoj ekipi, koja u svojim redovima ima igrače sa zavidnim iskustvom u ABA i ABA 2 ligi. Od igrača očekujem maksimum koncentracije tokom čitavog susreta. Težak raspored i težak period smo ostavili iza sebe, pa se nadam da ćemo već u srijedu naći način da obrađujemo sve koji vjeruju u naš kvalitet”, rekao je trener Zoran Glomazić.

Helios je u krizi rezultata, opterećen odlaskom nekoliko igrača, tako da je ovaj meč šansa za peti trijumf Sutjeske.

Lovćen večeras (18 h) ima priliku da trijumfom nad mostarskim Zrinjskim dođe do polovičnog učinka u osam kola ABA 2 lige. Ekipa Mlodraga Kadije, koja je među posljednjima ušla u proces priprema, popravlja formu iz duela u duel.

Cetinjani sa dozom optimizma i opreza dočekuju ovaj meč i vide ga kao šansu.

“Poslije pobjede protiv Heliosa pruža nam se šansa da odigramo još jednu dobru utakmicu na domaćem terenu, gdje ćemo pokušati da zabilježimo pobjedu. Siguran sam da će biti izuzetno teško, jer nam u goste dolazi dobra ekipa Zrinjskog, čije stanje na tabeli ne odslikava pravi njihov kvalitet”, kazao je trener Miodrag Kadija.

Send this to a friend