Košarka WABA liga

Važni mečevi u borbi za F4

Košarkašice Budućnost Bemaxa 2020. godinu zaključile su sa dvije pobjede u dva dana protiv Partizana, a ovu godinu otvoriće sa dva derbija protiv Celja, takođe u samo dva dana.

Podgoričanke će danas i sjutra ugostiti šampiona Slovenije, danas u odloženom meču 2. kola, a već sjutra u dogovoru dva kluba odigrati i duel 9. kola WABA lige. Dva derbija u dva dana mogu imati presudan značaj za konačan raspored u vrhu, jer se očekuje da upravo današnji rivali uz šampiona i vicešampiona Bugarske budu na završnom turniru. ,,Plave su nakon jedinog poraza ove sezone (od Montane) vezale četiri pobjede, a čini se da će protiv Celja imati pravi test nakon dužeg vremena, jer su protiv Banovića, Orlova i Partizana imale ulogu apsolutnog favorita.

“Igramo protiv ekipe Celja, a to je pravi regionalni derbi. Jako slične ekipe, jer ove sezone ni mi, a ni Celje, nijesmo dovodili pojačanje, već smo se opredijelili za mlađe igračice”, kazao je trener Vladan Radović.

Mladi stručnjak na klupi Podgoričanki, koji je u regionalnom takmičenju debitovao upravo porazom od Celja (2. oktobra 2019) analizirao je rivala, koji je ove sezone krenuo ispod očekivanja dozvolio kiks protiv Orlova, a na domaćoj sceni nakon višegodišnje dominacije upisao dva poraza…

“Na poziciji i imaju dvije jako mlade igračice, a na poziciji 2 je njihova najbolja igračica Bogićević. Od iskusnijih tu je i Seničar. Međutim, na poziciji 5 je Mojca Jelene, jako talentovana petica, visoka dva metra, sa dobrim šutem, tako da ćemo morati da napravimo prepoznatljivi intenzitet igre. Mislim da smo u dobrom ritmu i nadam se da možemo nastaviti dobar niz”, podvukao je Radović.

Podgoričanke su na svom terenu redovno pobjeđivale Celje, protiv kojeg su 2017. godine osvojile titulu WABA lige u Montani. Sada ,,plave žele da na pravi način otvore 2021. godinu, mada je jasno da bi Budućnost Bemax sa dva trijumfa do kraja vodila bitku za prvo ili drugo mjesto uoči fajnal-fora.

“Svjesne smo značaja dvomeča protiv Celja. Za razliku od Slovenki u dosadašnjem dijelu nijesmo dozvolile kiks, tako da smo sve mečeve gdje smo bili favoriti dobile, što je jako važno. Celje ima taj kiks protiv Orlova, pa do kraja traži šansu za brejk. Nastojaćemo da dobru seriju nastavimo i u ova dva derbija, iako smo svjesne da će biti jako teško. Celje je tokom sezone podiglo nivo igre, djeluje mnogo bolje, što potvrđuju i rezultati, tako da su nakon kiksa protiv Orlova, uspjeli da savladaju Montanu”, rekla je Milena Jakšić, krilo Podgoričanki.

Oba meča igraće se od 17 sati.

Send this to a friend