Košarka

Veče kada se umor zaboravlja

foto: KK Budućnost Voli

Povrede, umorni reprezentativci, dvojica mladih igrača kako bi treninzi bili potpuni… Regionalni šampion ponovo ima brojnih problema, ali se to sve zaboravlja. Vrijeme je za još jedan košarkaški praznik u “Morači” Budućnost Voli večeras (19h) u 11. rundi Evrolige dočekuje Barselonu.

Aleksandar Džikić imao je velikih problema kada je u pitanju priprema duela protiv Katalonaca Nikola Ivanović nije trenirao od meča Crne Gore sa Turskom u nedjelju i pod znakom pitanja je za ovaj duel. Problema ima i Alen Omić, očekuje se da bude u sastavu, ali se ne zna koliko će moći da pomogne.

“Poslije reprezentativne pauze od ekipe i teških putovanja, u ovih par dana smo pokušali da se odmorimo i spremimo najbolje što možemo. Čeka nas težak meč, dobar protivnik, ali igramo kući mislimo da imamo šanse. Odigraćemo na maksimalnom nivou”, rekao je nakon sinoćnjeg treninga Filip Barović, jedan od četvorice reprezentativaca koji je bio u paklenom ritmu proteklih desetak dana.

Na drugoj strani će biti paklena mašina Svetislava Pešića koja igra nevjerovatno. Nakon deset mečeva ima skor od šest pobjeda i četiri poraza i u zoni je plej-ofa koji nije igrala prethodne dvije sezone. Predvodi ih Ante Tomić koji igra nevjerovatno od dolaska Pešića, Tomas Ertel predvodi spoljnu liniju, njegova podrška je Kevin Pangos koji je ovog ljeta stigao iz Žalgirisa, Kris Singlton, Kajl Kjurik i brojni španski igrači.

“Imaju visoke centre, bekovi su dobri šuteri, ekipa sastavljena da napravi dobar rezultat poslije nekoliko godina. Znamo da igramo protiv takvih ekipa, skautirali smo ih, pokušavamo da se spremimo i odigramo stvarno dobar meč”, jasno ističe veliki borac koji očekuje punu dvoranu.

“Uvijek očekujemo i mnogo nam znači podrška navijača”.

Zbog povreda Alekse Ilića i Zorana Nikolića, centarska linija će biti pod posebnim pritiskom u ovom duelu.

“Biće teško sigurno, uvijek nas muče te povrede. Ko izađe na teren mora da da 100 odsto, ne mora da gleda neki lični učinak, već da cijelog sebe postavi u službi ekipe. Probaćemo da ih što bolje sačuvamo, ali će stvarno biti teško”, naglašava 28-godišnji centar regionalnog šampiona.
Poslije fenomenalnih pobjeda protiv Baskonije i CSKA, sve ekipe Budućnost gledaju mnogo ozbiljnije. Upravo to su momci u plavim dresovima htjeli da pokažu.

“To je i bio neki cilj. Da pokažemo da pripadamo ovom takmičenju i da maksimalno motivisano ekipe dolaze u Podgoricu. Poslije sporijeg starta smo to pokazali i to će uvijek biti tako do kraja sezone”, poentirao je Filip Barović.

Momak koji će sigurno imati poseban motiv je Edvin Džekson. Sjajni bek igra sve bolje, kao i cijela ekipa, poraslo mu je samopouzdanje nakon nekoliko dobrih šuterskih predstava, a večeras će pokušati da rastuži nekadašnje saigrače. Francuz je u dva navrata nosio dres katalonskog giganta, drugi put u prošloj polusezoni.

“Uvijek je lijepo igrati protiv Barselone, to je jedna od najjačih ekipa u Evropi. Većina igrača su moji prijatelji, nekadašnji saigrači, Ertel veoma dobar drug (saigrači u reprezentaciji). Tako da, uvijek je veliki izazov protiv ljudi koje poznaješ, bivših saigrača. Biće lijepo vidjeti ih opet”, poruka je Džeksona.

“Naravno da imamo šanse, protiv svake ekipe. Pobijedili smo CSKA, a Evroliga je takmičenje u kojem teško stižete do pobjede, nema lakih utakmica”, zaključio je Edvin Džekson.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JimBeglin
Gost
JimBeglin

A što rade mediji maaaajko sveta.. Ne stvarajte tenziju.. Čemu pritisak..? Po cio dan se prenose izjave što će ko da napravi, rade se analize đe Barselona može da napadne a mi da se odbranimo.. Pa je li naš adut šut za 3 poena ili reket, kao da igramo protiv Jokera .. Nijedan sportista ne izađe na teren da izgubi,… Više »

Jo€€€
Gost
Jo€€€

Muke pa fiskovi.
Sreća pa je plata redovna.

Send this to a friend