Košarka ABA liga

Velić: Budućnost je ozbiljan tim, dolaskom novog trenera igraju puno bolje

Trener košarkaša Cibone Ivan Velić je uoči gostovanja Budućnost Voliju izjavio da njegovu ekipu čeka teška utakmica i istakao da su Podgoričani jači nego prošle sezone kada su igrali u Evroligi.

Zagrepčani sjutra igraju protiv vicešampiona ABA lige, svjesni da nemaju prevelike šanse za trijumf u SC Morača.

“Cibona i s puno jačim rosterima nije dolazila do pobjeda u Podgorici. Za svaki tim u ABA ligi je to teško gostovanje. Oni su jako dobro posloženi, čak i bolje nego prošle sezone. Na svim su pozicijama duplirani i jako ozbiljan tim. Promijenili su sistem dolaskom novog trenera, tako da igraju puno bolje. Digli su svoju formu i sigurno da su za rang više od same ABA lige”, kazao je Velić i dodao:

“Mi smo u dobrom ritmu u posljednje vrijeme. Dižemo formu i pokušaćemo da budemo na tragu one zadnje utakmice sa Zvezdom, što znači da smo što duže u nekakvom egalu i da što duže tražimo tu svoju šansu. Nemamo neki imperativ, ali ga imamo prema samima sebi da odigramo što bolju utakmicu. Ponavljam, ako se ukaže prilika za iznenađenjem zgrabićemo je.“

Josip Bilinovac, igrač Cibone, takođe potencira dobru formu Budućnosti.

“Sigurno su favoriti na svom terenu, ali i mi moramo vjerovati da možemo napraviti dobar rezultat u Podgorici i ići dolje motivisani. Nadam se da ćemo dobro reagovati i tražiti svoju priliku za pobjedu“, zaključio je Bilinovac.

Budućnost je u dosadašnjem toku ABA lige ostvarila četiri pobjede i poraz, dok je kod Cibone obrnuta situacija (1-4).

Utakmica se igra u subotu od 20 sati.

Send this to a friend