Košarka Evrokup

Veliki ispit Budućnosti protiv neporaženih

Košarkaši Budućnosti Voli nakon Ljubljane, Čačka,nastavlja serijal gostovanja u Bolonji protiv jedine neporažene ekipe Evrokupa ovde sezone – moćnog Virtusa.

Na zvaničnom sajtu kluba predstavljaju italijanskog protivnika:

Virtus Bolonja je bez premca jedna od najvkalitetnijih ekipa u Evrokupu, ne samo ove sezone, već godinama unazad.

Po organizaciji, budžetu, rosteru, rukovodstvu, mišljenje svih košarkaških fanova je da je ovoj ekipi mjesto u Evroligi.

Već prošle sezone se znalo da klub iz Bolonje razmišlja o samom tronu Evrokupa, i da preko njega obezbjedi vizu za najelitnije takmičenje Evrope, kada su uspjeli da potpišu jedog od najboljih evropskih plejeva Miloša Teodosića, kao i Stefana Markovića.

Upravljačka palica je data Saši Đorđeviću koji je prije toga uspješno vratio reprezentaciju Srbije na košarkašku mapu svijeta.

Kao i većini klubova, i Virtusu je pandemija COVID 19 poremetila planove, ali i poslužila da još dodatno pojača roster.

Prije svih, iz NBA lige nakon 13 godina se u svoj matični klub vratio Marko Belineli, koji je stigao iz San Antonio Spursa (sa kojima je osvojio titulu 2014. godine). Jedan specijalista za tri poena, ali i sjajnog prodornog ulaza, samo je dodatno “oplemenio” sve napadačke potencijale Virtusa.

Iz španske ACB lige, tačnije naše “stare beštije” Unikahe u klub je došao fenomenalni kombo bek, Džoš Adams.

Riječ je o momku koji je u italijansku Seriju A stigao sa nagradom iz Španije za “Najspektakularnijeg košarkaša ACB lige”.

Iz Rome je stigao mladi krilni centar, rođen u SAD, ali bosanskog porijekla, Amar Alibegović kojeg pored dobrih fizikalija krasi i precizan šut sa perimetra.

I iz Breše, Đorđević je osvježio tim sa italijanskim reprezentativcem, afričkih korjena Avudu Abasom, koji igra na poziciji krila i sjajan je 3 and D igrač.

Na šta treba obratiti pažnju:

Virtus je ekipa koja gotovo nema loš segment u igri bar kad je Evrokup u pitanju.

Drugi po broju postignutih poena, peti po odbrani. Kad su u pitanju asistencije tu su ubjedljivo prvi sa skoro 24 asistencije po meču (23,7).

Teodosić, Vims, Marković (Stefan pogotovo u defanzivi), Adams, predstavljaju backcourt koji nikad ne smijete da dočekate spuštenog garda. A onda su doveli Belinelija, koji je u dvije utakmice EC sa 22,5 poena po meču pokazao kolika je moć tima iz Bolonje.

Virtus pogađa za 3 poena skoro 40 odsto, dok za dva su na 62,9.

Džulijan Gembl, Vins Hanter su zaduženi za reket, i za visoke igrače krasi ih izuzetna pokretljivost i skočnost.

Forma protivnika:

Virtus je bez poraza i Evrokupu, sa maksimalnih 12 pobjeda.

Međutim u italijanskoj Seriji A pokazuju da ipak sa njima može da se igra. Od osam utakmica kući dobili su samo dvije, i upisali čak 6 poraza.

Posljednji je došao od ekipe koju smo dobili dva puta ove sezone u prvoj fazi Evrokupa, ekipe Breše, koja je slavila 23. januara na gostovanju u Bolonji.

Što se tiče gostovanja, tu su stoprocentni.

tekst: kkbuducnost.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MJ 23 great
Gost
MJ 23 great

Prebićemo ih ko mačke

Navijach
Gost
Navijach

Pravdate se za već ubilježen poraz protiv virtusa ?!? Pobijte se tamo sa njima, budite im na ruci cijeli meč, popović flaster na belinelija. Što više koristiti Rida i Z.Nikolića ovaj meč…igrali smo sa reprezentacijom protiv markovića i teodosića pa se ne viđeše onda…Dajte malo samopouzdanja i borbe na terenu pa neka izgubite. DANILO NIKOLIĆU,pokaži neku emociju,naljuti se,napravi faul da… Više »

Send this to a friend