Košarka Boša poručuje

Vratimo se osnovama – manje novca, a više želje za igrom

Evropska košarka će doživjeti tektonske promjene zbog finansijskih problema koje će izazvati pandemije korona virusa.

Evroliga je poništila ovu sezonu, kao i većina saveza na Starom kontinentu, a igraće se samo u Španiji i Njemačkoj. Kako će sve izgledati u narednom periodu tema je o kojoj se diskutuje svakodnevno, a mišljenje iznio je i legendarni trener Bogdan Tanjević. Bivši selektor Crne Gore je pričao za italijanske medije, a kao i uvijek kada je Boša u pitanju bilo je mnogo kritika. On je predložio revoluciju u svjetskoj košarci.

“Mislim da u italijanskoj ligi treba da igra 16 timova, jer 18 je previše, dvorane su poluprazne. Ako Evroliga proširi takmičenje na 20 klubova, onda će biti mnogo mečeva, pa bi Armani i Virtus morali da biraju između domaćih i evropskih utakmica. Zvuči apsurdno, ali moglo bi da se desi”, nema dilemu iskusni stručnjak.

“Broj stranaca u svakoj ekipi treba smanjiti na dva i da se poštuju pravila slobodnog tržišta”.

Naravno, pričalo se i o preplaćivanju pojedinih igrača.

“Da nisu italijanski igrači preskupi? Možda treba da se uvede ‘salary cap’, pa vlasnici timova neće moći da preplaćuju igrače. Generalno, treba da se vratimo osnovama košarke manje novca, ali više želje za igrom. Treba nam globalna revolucija, ozdravljenje košarke”, objasnio je Tanjević.

Send this to a friend