Košarka

Vrijeme je za prvu pobjedu

foto: FIBA

Protiv Olimpije na otvaranju nove sezone regionalnog takmičenja nijesu odigrali na željenom nivou, na debiju u Evrokupu nijesu imali šansi protiv Uniksa, ali priliku za premijerni trijumf imaju sjutra veče u Novom Mestu. Košarkaši Mornara gostuju Krki (21h) u drugom kolu ABA lige.

Za razliku od duela u Ljubljani, izabranici Mihaila Pavićevića su protiv čete iz Kazanja odigrali znatno bolje, iako to još uvijek nije na optimalnom nivou.

“Ekipa je nova, mnogo stranaca, većina njih je prvi put u Evropi. Mislim da nije realno da u ovom trenutku igramo bolje”, rekao nam je Marko Mugoša na početku razgovora.

“Protiv Uniksa smo pokazali mnogo bolju igru u odnosu na onu iz Ljubljane”.

A, protiv šampiona Druge ABA lige i povratnika u elitu Mugoša i drugovi jure pobjedu. Kvalitetniji su od slovenačke ekipe, ali ta neuigranost može predstavljati problem.

“Čeka nas izuzetno važan meč u Novom Mestu.Igramo protiv ekipe koja godinama mnogo bolje igra kući nego na strani. Iskusni su, predvodi ih Jure Lalić i sigurno nas čeka velika borba. Ali, cilj je samo pobjeda”, jasan je jedan od igrača koji je i ove godine u redovima crnogorskog šampiona.

Iako igraju drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, te mečeve Barani će koristiti kako bi se što bolje pripremali za ono što ih čeka u ABA ligi. Ali, velike probleme će predstavljati putovanja, kao što je to slučaj sada. Nakon Slovenije, Mornar nastavlja putešestvije u Torino gdje će igrati u srijedu, a u lučki grad će se vratiti u petak. Dva dana nakon povratka u “Topolicu” stiže Partizan.

“Naporno je igrati ritam srijeda subota, pogotovo kada imamo fizički iscrpljujuće utakmice u Evrokupu, a ABA liga je ove godine nikad jača”, ističe Mugoša koji je za kraj poručio.

“Bitno je samo da krenemo sa pobjedama i ne sumnjam u to da će ova sezona biti dobra kao prošla”.

Send this to a friend