Košarka Krilo Orlanda jedini nije klečao prilikom intoniranja himne

Vučević brani Ajzeka zbog odbijanja protesta

Naš Nikola Vučević, najbolji igrač Orlanda u NBA ligi, stao je u odbranu saigrača Džonatana Ajzeka, nakon Ajzekove odluke da stoji prilikom intoniranja američke himne uoči meča protiv Bruklina.

Zbog protesta protiv rasnih tenzija u Sjedinjenim Američkim Državama, skoro svi akteri NBA mečeva kleče tokom intoniranja himne. Ajzek je bio jedini na duelu Orlando-Bruklin koji nije to učinio, i žestoko je kritikovan u američkoj javnosti.

“Džonatan ima lične razloge zbog kojih je odlučio da stoji tokom himne. Ukoliko bude želio da o tome govori pred licem javnosti, obratiće se sam. Na nama u Orlandu je da naravno pokažemo da poštujemo njegovu odluku. Znamo u šta vjeruje i za šta se bori”, kazao je Vučević.

Podršku Ajzeku, koji je uz Vučevića bio jedan od najboljih u ubjedljivoj pobjedi nad Netsima, izrazili su i francuski bek Evan Furnije, kao i prvi trener Stiv Kliford.

Orlando je pobjedom 128:118 protiv direktnog rivala za plej-of poziciju došao do sedmog mjesta Istočne konferencije, i na najboljem je putu da je zadrži. Vučević je postigao 22 poena, sedam skokova i pet asistencija na ovom meču i na najbolji način pokazao da je u dobroj formi dočekao nastavak NBA sezone.

Send this to a friend