Košarka As Orlanda srećan jer će igrati na prvenstvu svijeta

Vučević: Želim da igram za reprezentaciju, Mundobasket je ostvarenje sna

Čekali smo ga i dočekali. Nikola Vučević je raspoložen stigao na pripreme reprezentacije Crne Gore, obratio se medijima, ali i pozdravio do najvjerovatnije 7. avgusta kada, po slovu ugovora koji igrači iz NBA lige imaju sa FIBA, može da se pridruži saigračima. Dovoljno vremena da spreman dočeka najveću košarkašku smotru…

“Sjajna stvar za našu koašrku je što ćemo igrati prvi put na Svjetskom prvenstvu. Nakon Olimpijskih igara to je najveće takmičenje. Ne treba neke specifične ciljeve postavljati, već se posvetiti pripremama. Da pođemo tamo zdravi i kompletni i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat”, poručio je as Orlanda.

Kako komentarišeš činjenicu da sve veći broj igrača otkazuje nastup na Mundobasketu, posebno Amerikanaca?

“Amerikanci se fokusiraju na NBA, njima su Olimpijske igre vrhunac što se tiče reprezentacije, a Svjetsko prvenstvo kako kad. Imaju veliki broj sjajnih igrača i naravno da će biti među favoritima. Za mene je sam nastup na Svjetskom prvenstvu i činjenica da će najbolje što košarka nudi biti tamo, bio motiv da se pojavim. Želim da igram za reprezentaciju, želim da se nadmećem sa najboljima i nastup u Kini biće ostvarenje jednog od mojih snova”.

Da li Orlando vršio pritisak na tebe da ne igraš?

“Ne. Pitali su me da li želim da igram, shvataju da je to želja većine igrača. Dugo sam tamo, imaju povjerenje u mene i nikakvih problema nisam imao”, ističe Vučević, kojeg i u Kini čekaju dueli sa Janisom Adetokumbom, jednim od najdominantnijih igrača NBA lige.

“Teško je igrati protiv njega, pametan je, fizički nevjerovatan. Jedan igrač ga ne može čuvati, treba nam timska odbrana, trud svih, da ga pokušamo limitirati. Sigurno je da je jedan od najboljih igrača na Mundobasketu, a Grčka svakako ima sjajan, iskusan tim”, zaključak je našeg centra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lazar
Gost
Lazar

Dokle da zovemo ovakve. Eto kako je prosla fudbalska reprezentacija.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ne lupaj. Džoni je već sad legenda naše košarkeni najbolje nešto što se našoj košarci ilad desilo. Uvijek se srcem odazivao pozivu i odazivaće se dok bude mogao. Srećno momci, spremite se vrhunski, borite se maksimalno, pa kako god prođete svi će istinski Crnogorci bit srećni i zahvalni!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vucevicu legendo kupio si me kad si navijao za Zvezdu protiv buducnosti

Zeta
Gost
Zeta

To samo mogu nesojčići crnogorski.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Što je ovo ljudi? Napraviste na silu od momka Srbina.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Da je barem srbin, no posrbica…

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Nesrećan narod. Baš nesrećan! Nažalost…

Konik
Gost
Konik

Srbi?

hambija
Gost
hambija

Bravo srpski sine. Srbi su stvorili i vazda bili na braniku Crne Gore, pa tako trebas i ti. Ziv bio Nidzo, zivjela Crna Gora.

Montenegro
Gost
Montenegro

A sad je srpski sin ali neka igra za CG vi ste na braniku CG.. aj sto vas bog stvori no kako ste svi licemjeri.. pih.. vasa prava slika je Dačić.

Zeta
Gost
Zeta

Ko ono pjeva srpski sine obriši sline? Bora Čorba, jel?

Alek
Gost
Alek

Oce li ti zamjeriti zvezda

Vlado
Gost
Vlado

Bravo legendo i najbolji sportisto Crne Gore..znao sam da ces da igras,treba razumjeti i igrace oce i oni malo odmora nakon nsporne sezone…zelim ti sve najbolje u karijeri i zivotu i da se plasiramo barem u drugu fazu mada i ovo ke vec ogroman uspjeh…

Y555
Gost
Y555

Bravo,da napravite bar jednu reprezentaciju bez stranaca.

Rajko Fuštić
Gost
Rajko Fuštić

Bravo, zato ne dovodite Vučevića.

Ozezi
Gost
Ozezi

Bravo Vucevicu!

Zeta
Gost
Zeta

Žalosno je da uzme mjesto bilo kome od momaka koji su život ostavili na parketu da bi se CG kvalifikovala na Mundobasket. Očigledno nam nije bila dovoljna lekcija iz fudbalske reprezentacije. Treba da igraju samo oni koji glasno pjevaju našu himnu i koji će da ginu za CG. Pa makar bili 10 puta gori igrači.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Momak je samo htio da se osigura sa ugovorom i sad kad je to zavrsio igra i to je to …., fer i korektno…kakvo uzimanje mjesta?? Ovo je jedan od boljih NBA centara i jedino sto bi zalosno bilo je da neko igra UMJESTO njega !!

Zeta
Gost
Zeta

Pročitaj zadnju rečenicu moga komentara i ne pametuj.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pazi kad mi Zecanin kaze da ne pametujem, ada necu djaOle, ti se sigurno bolje razumijes 🙂

Kotor
Gost
Kotor

reci makar jednog NBA igraca koji je igrao kvalifikacije?? vecina igraca iz evro lige nije igrala te nove kvalifikacije, zato nema mjesta toj prici.. nisu nikad nba igraci igrali kvalifikacije

Zeta
Gost
Zeta

@ Kotor, Nije riječ ovđe o kvalifikacijama nego o ljubavi prema Državi za koju igraš

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Pa je ti voliš više no on??
Zećanine, aj molim te idi viđi iju lji ti Bobija buve.

Prc CG
Gost
Prc CG

Vučeviću svaka tebi čast ali koliko ti je pametan ovaj postupak vidjećeš sam,nije valjda da si pao pod pritiskom tate i komisija iz zubaca???!!!!

Send this to a friend