Košarka WABA liga

Vučice u odbranu titule kreću iz Banja Luke

Zbog novonastale situacije u regionu, zbog koronavirusa, Bord WABA lige održao je sjednicu umjesto u Slavonskom Brodu putem video linka, a na sastanku kojem su učešće uzeli predstavnici svih klubova, utvrđen je i raspored takmičenja za narednu sezonu.

Sjednicom su rukovodili predsjednik lige Srbobran Filipović i direktor lige Uroš Kranjc. U novoj sezoni pored šampionki Budućnost Bemaxa, ligu će činiti dva kluba iz Bosne i Hercegovine (šampion Banovići i vicešampion Orlovi), te dva najbolja kluba iz Bugarske (Beroe i Montana), dva kluba iz Srbije (021 i Partizan), te šampion Slovenije Celje.

Po rasporedu je utvrđeno da će košarkašice Budućnost Bemaxa na startu sezone, koja počinje 14.oktobra, gostovati ekipi Orlova u Banjaluci. U prvom kolu igraće još 021 – Partizan, Montana – Beroe i Banovići – Celje.

Podgoričanke nijesu imale sreće na žrijebu, jer će prva dva meča na svom terenu igrati u drugom i četvrtom kolu protiv najjačih, odnosno Celja i Beroe, dok u petom gostuje Montani. Podgoričanke, u međuvremenu, gostuju novosadskoj 021, u šestom kolu dočekuju Partizan, a u posljednjem kolu prvog kruga ,,plave“ gostuju ekipi Banovića.

Zbog koronavirusa Budućnost Bemax osvojila je titulu, tako što je prekinuta sezona, pa fajnal-fora nije bilo, već su Podgoričanke kao najbolje iz regularnog dijela stigle do krune. Pehar Podgoričankama biće uručen u Banjaluci, dok će Beroe, koje je trebalo biti domaćin fajnal-fora, imati prednost u organizaciji narednog završnog turnira…

Send this to a friend