Košarka Budućnost Voli čeka Galatasaraj u Evrokupu

Za još evropskih noći

Nakon dvedesetak dana evropske noći se vraćaju u “Moraču”, a kako ne bi bila i posljednja ove sezone, košarkaši Budućnosti najprije će morati da nastave sjajne igre iz prethodnog perioda i da savladaju Galatasaraj.

Meč u našoj najvećoj dvorani počinje u 19 sati, a osim trijumfa nad timom iz Istanbula, crnogorskom prvaku neophodan je i trijumf u posljednjem kolu (Oldenburg u gostima), ali i da Trento do kraja izgubi oba meča, a Arka Gdinja jedan.

Čini se da izgledi “plavih” za nastavak takmičenja u Evrokupu i nisu baš veliki, ali je jasno da će se Budućnost boriti sve dok postoji i najmanja nada.

“Dugo smo u dobrom ritmu, a iz kvalitetnog treninga kreiramo prave stvari i dobre rezultate”, istakao je Petar Mijović, čovjek koji je preuzeo Budućnost nakon odlaska Slobodana Subotića i koji je veoma brzo pokazao da zaslužuje ugovor za mjesto prvog trenera. “Duel sa Galatasarajem biće još jedan u nizu testova, protiv vrhunskog tima, koji je dobro selektiran i ima izuzetan individualni kvalitet”.

Galata za sam vrh Evrokupa

Nakon nesrećnog poraza od Unikahe u Morači” početkom novembra, Mijovićevi momci se ne zaustavljaju slavili su u narednih sedam mečeva, lideri su ABA lige, a oživjeli su i šanse u Evrokupu. Večeras će ponovo biti na velikom ispitu.

“Dočekujemo jednog od favorita ovog takmičenja, ekipu koja je sposobna da se bori za vrh Evrokupa”, nema dilemu Mijović.

Ipak…

“I mi smo, takođe, u formi nakon serije važnih pobjeda”

Trener “plavih” istakao je i da će Galata večeras bti još jača u odnosu na meč koji je Budućnost igrala u Istanbulu.

“U odnosu na tu utakmicu Galatasaraj se pojačao igračem koji ima NBA iskustva Aleksom Pojtresom i nesumnjivo je da nakon pobjede u derbiju sa Bandirmom u turskom šampionatu u Podgoricu dolazi sa visokim ambicijama”, smatra Mijović.

Jako u reketu

A u tom prvom meču u Istanbulu Budućnost je imala veliku šansu da utiša Sinan Erdem dom”, ali Džastin Kobs i Danilo Nikolić u finišu utakmice i produžetka nisu imali sreće pri posljednjem šutu (84:83).

“Odigrali smo dobru utakmicu tada, a odnosu na taj meč na našim četvorkama i peticama je odgovornost da odigraju na malo višem nivou, a pod tim mislim na ofanzivne skokove u odlučujućim momentima. Naravno, i da pokušaju da pariraju atletizmu tri izuzetno kvalitetna igrača koje turski tim ima u unutrašnjoj liniji”, potencirao je Mijović.

Igra Galatasaraja uglavnom se vrti oko jednog momka…

“Bek Aron Herison je u formi, on im je stub igre u oba pravca – posebno u napadu”, dodao je Mijović.

Šef struke Budućnost Volija na kraju je imao i posebnu želju…

“Nadam se da ćemo još jednom obradovali navijače, kao i da će oni ponovo napuniti ‘Moraču, jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja”, zaključio je Mijović.

Ulaznice za ovaj meč i danas su u prodaji (od 12 do 19h), a koštaju od tri do sedam eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Ajmo, 30 razlike.

Send this to a friend