Košarka Košarkašice Budućnosti gostuju Orlovima

Za početak pozitivnog niza

Treći put za dvadesetak dana košarkašice Budućnost Bemaxa igraće u gostima Podgoričanke su juče oko 15 časova doputovale u Banjaluku, a umjesto u dvorani ,,Obilićevo” odradile su u “Boriku” posljednji trening uoči večerašnjeg meča sa Orlovima.

Za razliku od prethodna dva gostovanja, protiv dva glavna favorita za osvajanje regionalnog takmičenja, podmlađene ,,vučice ovog puta nijesu bez šansi, čak šta više vjeruju da mogu do prvog brejka, što bi nakon trijumfa nad Trešnjevkom prije šest dana u Podgorici predstavljalo i početak pozitivne serije.

Iako kadrovska situacija nije najbolja, jer ima određenih povreda, u ekspediciji ,,plavih vlada dobra atmosfera. Nakon skoro osam sati puta luksuznim autobusom Podgoričanke su doputovale u Banjaluku, gdje je crnogorski šampion posljednji put igrao prije osam sezona (2011/2012) i to protiv Mladog Krajišnika.

“Znamo vrlo dobro što se očekuje od nas. Želimo pobjedu, posebno nakon vrlo dobre partije i trijumfa nad Trešnjevkom, kako bi ušle u pravi ritam. Mislim da bi nam brejk mnogo značio i u rezultatskom smislu, ali i na psihološkom planu. Baš zbog toga bićemo vrlo motivisane da se vratimo pobjedom”, kazala je Aleksandra Katanić, bek Podgoričanki.

Orlovi su debitanti u regionalnom takmičenju kao vicešampioni Bosne i Hercegovine, mada je tim iz Banjaluke bio na pragu senzacije, jer je u finalnoj seriji imao vođstvo 2:1 i četvrti meč na svom terenu protiv Banovića, ali nije uspio da stigne do krune. Sada kroz WABA ligu žele da pokažu kvalitet.

“Porazi od Celja, Montane i Partizana možda ne prikazuju pravu sliku te ekipe. Sigurno da nas činjenica da imaju tri poraza neće zavarati. Maksimalno smo se spremale, odgledale snimke i imamo dosta informacija o njima”, dodala je nekadašnja kapitenka Zvezde.

Orlovi su mlada ekipa u čijim redovima je najstarija srpska internacionalka 26-godišnja Tamara Rajić, a od strankinja tu su još Amerikanka Mia Morison, te naša Jelena Nikpaljević, a interesantno je da je na klupi doskorašnja košarkašica Dragana Svitlica, koja je u karijeri osvajala trofeje u Španiji, Rusiji, Italiji, a ima i čak i trofej Evrolige.

“Činjenica je da imaju dosta mlađih igračica, željnih dokazivanja, posjeduju potencijal, imaju dobru podršku kada igraju na svom terenu i svjesne smo da moramo biti od starta na maksimalnom nivou. Potrebno je da kao i protiv Trešnjevke jako uđemo u meč, vrlo agresivno i da pokušamo da što prije nametnemo svoj ritam”, dodala je Katanić.

U Banjaluci će prvi put ove sezone nastupiti crnogorska reprezentativka Violeta Lazarević. Centar ,,plavih imala je zdravstvenih problema tokom priprema, zbog čega je propustila sve kontrolne mečeve, a nije bila ni u rosteru prva tri kola. Sada je spremna za nove izazove.

“Dobro se osjećam, treniram punim intenzitetom i željna sam novih utakmica. Nadam se da možemo do prvog trijumfa u gostima”, kazala je Lazarević, koja nema dilemu po pitanju recepta za trijumf.

“Ukoliko budemo agresivne u odbrani, odigrale jako na svaku loptu vjerujem da možemo do brejka. Jaka odbrana i brza tranzicija su nam potrebni da rivala uvedemo u ritam koji bi teško pratio. Nadam se da ćemo imati dobru realizaciju, jer smo radile zaista dobro prethodnih dana na treninzima”, naglasila je Lazarević.

Send this to a friend