Košarka

Za Top 16 potrebno čudo, zato je Cedevita u podsvijesti

Dva kola ostala su do kraja grupne faze Evrokupa, košarkaši Mornara teoretski i dalje mogu da se plasiraju u Top 16 rundu, ali nekako je mnogo realnije da će debitantsko učešće u ovom takmičenju završiti nakon prve faze. Uostalom rezulatat u Evropi svjesno je stavljen u drugi plan tako je bilo od početka sezone, tako će biti i večeras (19) kada na teren u Topolice istrči Frankfurt Skajlajners.

“Mi smo već ostvarili zacrtano u Evrokupu upisali smo dvije pobjede u grupi i nećemo biti fenjeraši”, poručio je trener tima iz Bara Mihailo Pavićević.

A teorija koja diži “mornare” u igri kaže naš tim mora najprije večeras da savlada Frankfurt, a onda (jasno je nakon sinoćnje pobjede Ritasa u Torinu) moraće u posljednjem kolu da odigra meč sezone, napravi senzaciju i u Litvanij i savlada Ritas sa više od 23 poena.

“Iskren da budem, meč sa Skajlanersom poslužiće nam za pripremu meča sa Cedevitom u ABA ligi”, istakao je Pavićević. “Proširićemo malo roster i težinu utakmice prenijeti na sve igrače za neke igrače je rasterećenje od stalne napetosti i trke za pobjedom zaista neophodno”.

U jedno je strateg Mornara siguran…

“Naravno, odigraćemo što najbolje možemo, a vidjećemmo kakav će biti rezultat”, dodao je Pavićević.

Snagu njemačkog tima Mornar je dobro osjetio u prvom meču u Frankftirtu kada je ostao “zaleđen” na minus 23.

“Ne treba mnogo trošiti riječi o njemačkoj ekipi od koje smo u Frankfurtu ubjedljivo izgubili. Veoma su dobri na svim pozicijama, a nama preostaje jedino da se što kvalitetnije suprotstavimo jakom timu”, smatra Strahin j a Mićović.

Za košarkaša tima iz Topolice najvažnije je da su on i njegovi drugovi za vikend protiv FMP-a prekinuli niz poraza.

“Mnogo nam znači pobjeda u Železniku, sa znatno više optimizma dočekujemo tri meča zaredom kod kuće u ABA ligi”, dodao je Mićović.

Send this to a friend