Košarka Budućnost Voli gostuje Ciboni u 17. kolu ABA lige

Zagreb je tradicionalno nezgodan teren, ali je jedini cilj pobjeda

foto: KK Budućnost Voli

Četiri prethodna gostovanja tri poraza od ekipa koji su znatno kvalitetniji (FMP, Zadar, Krka), te pobjeda sa neubjedljivom partijom protiv oslabljene Primorske. Zbog loših rezultata i igara van Podgorice su izgubili prvo mjesto na tabeli i više prava na grešku nemaju. Košarkaši Budućnost Volija u 17. rundi ABA lige večeras gostuju Ciboni ( 18h).

Plavi su u Zagreb otputovali sa jasnim i jedinim ciljem pobjeda. U prethodnoj rundi četa Petra Mijovića se mučila u prvom dijelu protiv Mege Bemax u “Morači”, a onda su odigrali odlično drugo poluvrijeme. Tokom sedmice mladi stručnjak je radio u miru sa svojim izabranicima, pa se večeras u dvorani koja nosi ime legende Dražena Petrovića očekuje mnogo bolja Budućnost nego u prethodnim mečevima.

“Mi smo bonuse u gostima ispunili, jako je važno da se vratimo sa pobjedom”, naglasio je Mijović.

Očekuje nas izuzetno teško gostovanje Ciboni u Zagrebu, što predstavlja jedan ozbiljan izazov. Mi smo u situaciji gdje već neki period u gostima ne igramo kako smo ranije igrali i kako se ostvaruju pobjede u gostima.”

Dobrih 20 minuta protiv “vrtića” Dejana Milojevića, te dobri treninzi su glavni razlozi za optimizam.

“Međutim, optimisti smo poslije jedne trenažne nedjelje i drugog poluvremena u meču protiv Mege.”

Crnogorski šampion je partijom protiv Mege nagovijestio da se vraća na nivo na kojem su bili prije pomenutih kikseva u gostima. Budućnost je u ovom okršaju protiv ekipe koju je dva puta savladala (u četvrtfinalu Superkupa u Zagrebu i u šestom kolu) veliki favorit. Ali, bazične stvari moraju biti na maksimumu.

“Mislim da, ako budemo u tim bazičnim stvarima na visokom nivou, kao što je zatvaranje svog koša, kao što je tranziciona odbrana i odbrana jedan na jedan, možemo da se nadamo pobjedi. Cibona je sigurno jedna ekipa koja je sigurno za respekt, a Zagreb tradicionalno predstavlja neugodan gostujući teren”, nema dilemu Mijović.

Ni u ovom meču neće biti Nikole Ivanovića, pa će biti pomjeranja pozicija kada je u pitanju organizacija igre. Očekuje se da plejmejkeri budu Džastin Kobs, Skot Bamford i Petar Popović.

“Oslabljeni smo jer Nikole Ivanovića nema u rosteru, što za nas predstavlja ozbiljan hendikep. Momci koji su tu su obavezni da pruže svoj maksimum, pa ćemo pokušati rotacijama da nadomjestimo nedostatak Ivanovića”, zaključio je Petar Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidovnjak
Gost
Vidovnjak

Pekoni,stvarno te gotivim i super si ,dugo te pratim,ali nemoj da nas spremas svako gostovanje na poraz.Svaki put u medije dajes izjavu da je neki strani teren ,evo sad kazes tradicionalno tezak i gluposti,ajde opusti misice malo i hrabro tamo ,a ne da nas psihicki spremas !

Send this to a friend