Košarka Budućnost Voli večeras gostuje Unikahi na startu Evrokupa

Žele brejk na premijeri

Budućnost Voli vidi šansu za prvu evropsku pobjedu u gostima već na startu sezone Evrokupa, na izuzetno teškom gostovanju Unikahi, u španskoj Malagi.

Večerašnji (20.45 h) šansa je za našeg šampiona da se nadmeće sa drugim favoritom takmičenja, koji nije u idealnoj formi.

Unikaha se neočekivano spotakia u oba meča uvodnih rundi španskog šampionata. S druge strane, naš najveći klub juri prvu evropsku pobjedu u gostima od februara prošle godine, stoga se očekuje se da Unikaha bude izuzetno motivisana i spremna na žestoku borbu pred svojim navijačima, večeras u Malagi. Pred “plavima” je prije svega zadatak da uspore igru rivala, a neće biti lako s obzirom na trenutne probleme sa sastavom. Sa ekipom u Španiju nije putovao krilo Skot Vud, na koga trener Podgoričana Slobodan Subotić više ne računa.

Glavna poenterska opcija “plavih” je bek Skot Bamfort Amerikanac je četiri sezone igrao u Španiji, od 2013. do 2017. godine u Sevilji, Mursiji i Bilbau. U Sevilji u sezoni 2015-16 trener mu je bio upravo Luis Kazimira, strateg Unikahe.

“Odlično ih poznajem, mnogo puta sam nastupao protiv njih, a sa trenerom Kazimirom sam radio. Odličan je taktičar. Igraju veoma brzo, čak drugačije nego ostali u Španiji. Ipak ako uspijemo da budemo fizički jaki i odigramo dobru odbranu, imamo šansu. Sigurno da imaju odličan protok lopte, jaki su u odbrani i biće teško”, rekao je Bamfort.

Budućnost Voli ima jasan cilj da se plasira makar u Top 16 fazu Evrokupa. Grupa nije laka, rivali su i Trento, Gdinja, Galatasaraj, Oldenburg. Trijumf večeras u Malagi bio bi od kapitalnog značaja…

“Osjećam sam da smo tim koji može da prođe dalje iz grupe. Ipak moramo da idemo utakmicu po utakmicu, moramo da napredujemo kao tim kako takmičenje bude odmicalo. Mislim da bi morali da prođemo dalje”, rekao je Bamfort.

Od starta priprema Bamfort je imao izuzetno zapažen poenterski učinak, uz dobru igru u odbrani. Od januara je imao dugu pauzu zbog povrede koljena, očigledno je daje oporavljen.

“Zadovoljan sam, iako oporavak i dalje traje, iz dana u dan želim da vidim napredak. Dopada mi se sistem rada, idemo korak po korak, mnogo je pozitivnog iz priprema što nosimo kao uvjerenje da vrijedimo. Pobjede uz dobre timske i lične partije, to je ono što nam treba i što će nas gurati naprijed, da budemo još bolji. Vjerujem da smo na dobrom putu”, rekao je Bamfort.

Amerikanac je istakao da je poraz od Cedevita Olimpije prošle subote u ABA Super kupu važan da se izvuku neke pouke. Vjeruje da je to bilo trenutno spoticanje. Budućnost Voli večeras biće jača za plejmejkera Nikolu Ivanovića u rotaciji…

“Osjećam od prvog dana kada sam došao da svi treniraju veoma jako i dobro. To nijesmo pokazali u posljednjem meču, taj meč ne pokazuje nas, ali mi ćemo nastaviti da budemo zajedno i da naporno radimo. Smatram da imamo dobre igrače za dobru sezonu”, kazao je Bamfort.

Biće izuzetno važno usporiti ključne opcije Unikahe u igri, pogotovo izuzetne atlete. Ističu se krilni centar Dion Tompson, krilo Poljske Adam Vačinski iza kojeg je sjajan Mundobasket u Kini, plejmejker Džoš Adams. Plejmejker Haime Fernandes, povremeni reprezentativac Španije, izuzetno je opasan.

Unikahi mnogo fali dugoročno povrijeđeno krilo Dragan Milosavljević, srpski reprezentativacje lider tima. Uz izostanak francuskog reprezentativca Aksela Tupana, jasno je da Budućnost Voli ima šansu večeras u Malagi.

Unikaha bez Tupana

Veliki hendikep za Unikahu danas biće izostanak francuskog bek-krila Aksela Tupana, zbog povrede desne noge, što je juče potvrđeno.

“Situacija je komplikovana, nakon dva poraza. U sličnoj smo situaciji, jer i Budućnost Voli je ekipa koja je u razvoju, koja se tek konstruiše, kao i mi. Naravno da je moj bivši igrač Bamfort u fokusu, odličan poenter, ali ne treba zaboraviti odlične atlete llića i Martina, ili centra Nikolića. To je ekipa čiji se igrači dosta kreću bez lopte, taktički su potkovani i moraćemo mnogo da radimo na terenu da bi ih pobijedili”, rekao je Luis Kazimiro, trener Unikahe.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cicas
Gost
Cicas

Zelja je jedno a mogucnost nesto drugo

Send this to a friend