Košarka Podgoričani danas dobijaju rivale u Evrokupu

Želja – izbjeći Ruse

Žrijeb Evrokupa biće održan danas (13.15) u “Mediapro auditorium”  kongresnoj dvorani u Barseloni, a košarkaški Budućnost Volija čekaće rivale iz trećeg šešira.

Finalistima Evrokupa naredne sezone garantovano je mjesto u Evroligi, što sezoni koja slijedi u ovom takmičenju pruža dodatni značaj.

U najjačem prvom šeširu su grčki Promiteas, turska Darušafaka, španska Unikaha i ruska Lokomotiva Kubanj. U drugom šeširu su ruski Uniks, izraelski Makabi Rišon, turski Galatasaraj i litvanski Ritas. Protiv rivala iz trećeg šešira Cedevite, Tofaša i Ulma, Budućnost Voli neće moći da igra u grupnoj fazi.

Iz četvrtog šešira vrebaju španski timovi Andora i Huventus, njemački Oldenburg i francuski Limož. U petom su Partizan, italijanski Trento i Breša i francuski Monako. Posljednji šesti šešir čine italijanski Virtus i Venecija, poljska Gdinja i francuski Nanter.

“Plavi” imaju jasnu ambiciju da se kroz grupnu fazu domognu makar Top 16 faze u evropskoj sezoni pred nama. Želja stručnog štaba i svih u klubu je da se tim rastereti dugih putovanja sa presjedanjima. Tako Budućnost Voli, kada je ovaj žrijeb u pitanju, priželjkuje da izbjegne duga putovanja u Krasnodar (gostovanje Lokomotivi Kubanj) ili Kazanj (gostovanje Uniksu). Te ruske ekipe su i u najužem krugu favorita za osvajanje Evrokupa.

Poželjni rivali, računajući na kvalitet timova, su Promiteas i Darušafaka iz prvog, Makabi Rišon ili Galatasaraj iz drugog šešira. Limož, Breša i Gdinja su ekipe koje posljednjih godina nemaju reputaciju na nivou drugih rivala u Evrokupu.

Timovi iz istih država ne mogu biti u istoj grupi Evrokupa. Klubovi iz istih gradova, poput Darušafake i Galatasaraja, po propozicijama žrijeba neće moći da budu domaćini mečeva istog kola.

Danas će biti poznati i parovi kola grupne faze. Već je poznato da je prvo kolo takmičenja na programu 1. i 2. oktobra, a posljednje 10. kolo 17. i 18. decembra. TOP 16 faza počinje već 7. januara i trajaće do 4. marta naredne godine.

Finale Evrokupa, serija na dvije pobjede, igraće se u terminima 21,24. i 27. aprila, u slučaju eventualne majstorice.

Send this to a friend