Košarka Budućnost Voli u Beogradu napada Partizan u borbi za prvo mjesto u ligaškom dijelu regionalnog takmičenja

Žestoka plej-of uvertira

U najbitniji meč regularnog dijela ABA sezone, večerašnje (18 h) gostovanje Partizanu, Budućnost Voli ući će oslabljena. Bek Skot Bamfort povrijedio je zadnju ložu i minimalna je šansa da nastupi.

Šteta, tako poseban duel timova, koji su bez dileme pokazali najviše do sada u regionalnoj ligi, proći će bez nekih od potencijalno ključnih aktera. I Partizan je oslabljen povredom beka Redžija Redinga. A oni koji nastupe doživljavaju meč kao jedan od onih zbog kojih se igra košarka. Pred više od 15 hiljada navijača u “Štark areni”, koliko je makar najavljeno, akteri se nadaju vrhunskoj košarkaškoj atmosferi, korektnoj i bez incidenata. Vrhunska regionalna košarka i ovi timovi su dosadašnjim kvalitetom zaslužili, da isljučivo igra bude u fokusu.

Jasan motiv

Budućnost Voli ima svoje adute, prije svega napadački je do sada pokazala veći potencijal od Partizana. Igrači poput centra Hasana Martina obećavaju da će agresivnom igrom njegov tim biti spreman da fizički parira domaćinu…

“Biće borba na svim pozicijama. Oni imaju talenat, mi imamo talenat, moramo da budemo čvrsti, da im odgovorimo na taj način. Atmosfera će biti “luda”, nikada nijesam igrao pred tolikim brojem navijača, a navijači mogu da budu važan dio. Biće teško da pobijedimo, veliko je rivalstvo, ali spremni smo da se borimo”, rekao je Martin.

Hasan je u nekoliko rečenica jasno objasnio, koliko njemu i saigračima bitan ovaj meč. Direktan duel za prvo mjesto na tabeli će pobjedniku ostaviti prostor za jedan eventualni kiks do kraja ligaškog dijela…

“To će biti jedna od najvećih utakmica u mojoj karijeri. Njihov teren je teško mjesto za igranje, znamo da oni imaju nevjerovatne navijače, ali dobro smo se spremili i uzbuđeni smo pred ovaj izazov. Iskreno, jedva čekam meč”, dodao je Martin.

Plan igre

Trener Petar Mijović je jasan za trijumf u derbiju potrebna je izuzetna preciznost u izvršavanju plana igre. Želja je fizički parirati Partizanu, ali i ne odustajati od svog stila. Budućnost Voli posljednjih sedmica karakteriše traženje ranog šuta nakon promašaja rivala, to će biti još izraženije nakon dovođenja Francuza Ti lija.

“Moramo da budemo izuzetno agresivni i čvrsti u odbrani. Kontrola skoka je od vitalnog značaja u meču koji slijedi. U napadu moramo da odigramo disciplinovano, pametno, hrabro. Greške moramo da svedemo na najmanju mjeru. To je uz ogromnu energiju u oba pravca, način da stignemo do cilja u Beogradu, a cilj je da budemo konkurentni i da pokušamo da stignemo do zlata vrijednog trijumfa”, jasan je Mijović.

Ulog je veliki, a strateg “plavih” je želio da teret pritiska očekivanja prebaci na velikog rivala, koji je u nizu izuzetnih partija.

“Partizan je jedan od glavnih favorita za osvajanje regionalnog takmičenja, a na osnovu prikazanog, ima osnova da se nada osvajanju Evrokupa. To ne znači da tražimo alibi, naprotiv.
Partizan je favorit. Radi se o sjajnom timu koji diše kao jedan, koji je kadar da igra utakmice na veliki broj poena, a da sa druge strane odigra vrhunski i tvrde utakmice, mečeve na jednu loptu”, rekao je Mijović.

Motiv i riješenost Budućnost Volija da dođe do trijumfa u Beogradu niko ne dovodi u pitanje… Žestok doček pune “Štark arene” za “plave” može biti samo dodatna inspiracija, računajući na iskustvo nosilaca igre i iskustvo cijelog tima kada je igranje u uzavreloj atmosferi u pitanju.

“Odlučni smo u namjeri da se borimo do posljednjeg atoma snage, da pružimo sve od sebe, da prikažemo najbolju partiju u sezoni, jer je to jedini način da pariramo Partizanu, koji će uz kvalitet koji posjeduje imati ogroman vjetar u leđa sa tribina. Očekujem dupke punu dvoranu, sjajnu atmosferu i ambijent koji će biti inspirativan za igrače oba tima”, jasan je strateg našeg šampiona.

Budućnost Voli će već u četvrtak u Baru igrati meč polufinala Kupa Crne Gore. Naredni period, završnice nacionalnog kupa pa mečeva reprezentacija, biće prilika za odmor i rad na treninzima dijela rotacije, što će biti važno za ekipu u programu teških mečeva u završnici regularnog dijela ABA lige.

Pobjede u Beogradu

Kada su mečevi ABA lige u Beogradu u pitanju, Partizan ima prednost 12-3 u mečevima protiv Budućnost Volija.

“Plavi” su u Beogradu protiv “crno-bijelih” posljednji put slavili 29. oktobra 2016. godine, 64:61. U decembru 2014. godine Podgoričani su pobijedili 72:61. U sezoni 2010/11, u 1. kolu sezone, Budućnost Voli tada je šokirala favorita 79:78.

Efikasniji od domaćina

Budućnost Voli postiže 84,6 poena u prosjeku u ABA ligi, a Partizan 82,7 po meču. Partizan prima nešto manje koševa po meću (72,6-74,2).

Jasnu prednost naš šampion ima u realizaciji šuta, sa 36,5 procenata šuta za tri poena, spram 34,4 procenta Partizana. I u šutu za dva poena Podgoričani imaju malu prednost, 55,5 procenata, spram 55 procenata protivnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delboj
Gost
Delboj

I zaboravih… Bozic je tu doveden zbog igraca tipa Perperoglu, Zagorac i sl. Makar za odbranu.

Delboj
Gost
Delboj

I rekoh pred utakmicu na glavnu vijest da samo Pejdza treba cuvati na sutu za tri… Nikakve egzibicije vise sa Meiersom. Momak je cisti minus u igri. Cak je i Zoki bolji. Uhodajte ovoga Tilija, da se Bamfort i Dzoni malo poprave pa da vidimo sto ce biti u plej of. Kilpatrik los. Pitanje je moze li se on uvesti… Više »

Prč
Gost
Prč

Konprenosi utakmicu

xyz
Gost
xyz

Pokazite kako se kulturno navija, neka uce zvijezda i buducnost od velikih timova

Ruždija
Gost
Ruždija

Partizan iznad lokal patriotizma!
Krajnje korektan potez uprave i kluba koji je oduvijek baštinio multikulturalne vrijednosti. Imao je igrače raznih nacionalnosti i gotovo uvijek se isticao i krasio tim zajedništvom.
Naravno u svakom jatu naći će se kukolj ali cilj Partizana kao institucije je da to suzbije!
Neka pobijedi bolji, neka pobijedi Partizan!

PUNIŠA RAČIĆ
Gost
PUNIŠA RAČIĆ

Najgledaniji događaj u regionu – trebalo bi da bude dobra košarka i korektno navijanje iako su mediji dali previše značaja ovoj utakmici

Maestro
Gost
Maestro

Realno nemamo velike šanse u Beogradu, pogotovo zbog toga kako igramo u gostima ove sezone. Prilično smo lako izgubili od FMP-a pred praznim tribinama. Protiv Krke smo se pogubili u malo bučnijoj atmosferi u njihovoj fiskulturnoj sali. Mislim da Trinkrijeri zna da naša igra zavisi od centralnog pick&roll-a, i sigurno će pokušati to da zaustavi, i to mu je zamalo… Više »

Send this to a friend