Košarka Odlična izdajna

Zorana Radonjić na šampionatu u Skoplju dokazala kvalitet

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjajnim nastupima na B prvenstvu Evrope skrenula je pažnju na sebe. Gotovo svi bekovi bili su savršeni, a jedna od onih koja je konstantno u usponu svakako je mlada Baranka Zorana Radonjić.

Nekada veliki biser barskog Antivarija, a sada članica Budućnost Bemaxa, imala je izvanredno prvenstvo, na kojem je dokazala da ima kvalitet i potencijal za velike stvari. Radonjić je nakon Marije Leković i Anastasije Drobnjak imala najveću minutažu, a osim izvanrednog posla u odbrani, Radonjić je pokazala koliko je i napadački napredovala. Na sedam utakmica postigla je 69 poena, nakon Marije Leković imala najviše asistencija (21), a poslije naših centara (Maje Bigović i Ksenije Šćepanović) i najviše skokova – 36. Radonjić je po svim statističkim parametrima bila izuzetno važan šraf.

“Znale smo da nas čeka težak posao. Igrati turnirski, svaki dan, gdje je svaki meč biti ili ne biti nije lako. Ali, igrale smo odlično. Poslije napornih priprema vjerovale smo da možemo napraviti nešto veliko. Mislim da niko nije vjerovao da ćemo biti baš tako ubjedljive, ali mislim da je to potvrda da smo zasluženo u A diviziji”, rekla je Zorana Radonjić, koja je imala prosjek 9,9 poena, pet skokova i tri asistencije po meču.

Crna Gora je na šampionatu u Skoplju odigrala sedam utakmica, ostvarila sedam pobjeda, uz koš razliku ,,plus 266“, a jedini meč koji nije dobila preko 20 razlike bio je polufinalni protiv Izraela 81:71.

“Trener nas je rotirao, čuvao svježinu, a svaka od nas imala je ogroman motiv. Čak i u tom meču kada nas je Izrael stigao nijesmo paničile, igrale smo strpljivo i pokazale da u takvim mečevima imamo karakter pobjednika”, naglasila je Radonjić.

Sve igračice iz rostera osim Bojane Radnjić su iz Budućnost Bemaxa, a osjetilo se na šampionatu da su dugo zajedno.

“Mi smo bile kao jedna porodica. Odlično se poznajemo, funkcionišemo sjajno i to je dalo rezultat. Za razliku od drugih mi nijesmo imali mjesec priprema, mi smo non-stop zajedno. Nakon završene WABA lige nijesmo imale odmor, nastavile smo da treniramo, a veliki rad donio je rezultat”, jasna je Radonjić.

Send this to a friend