Košarka Novo saopštenje beogradskog kluba

Zvezda tužila ABA ligu sudu u Zagrebu, traži i zvaničnu odluku oko neodigranog meča u Podgorici

Košarkaški klub Crvena zvezda podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbu kojom zahtijeva poništavanje odluka Skupštine ABA lige, koje su u suprotnosti sa osnivačkim aktima regionalnog takmičenja.

“Cilj tužbe i namjera KK Crvena zvezda mts nije da ABA liga j.t.d. prestane da postoji, već da se otklone ništavne i nezakonite odluke, a da ABA liga uskladi svoje poslovanje i odluke u skladu sa zaključenim Društvenim ugovorom – odnosno osnivačkim aktom i Zakonom o trgovačkim društvima Republike Hrvatske.

Košarkaški klub Crvena zvezda i njeni predstavnici su od 2015. godine na svim sjednicama skupštine i predsjedništva ABA lige konstantno insistirali na uređenju i usklađivanju rada ABA lige sa Društvenim ugovorom i odredbama Zakona o trgovačkim društvima i permanentno dobijali uvjeravanja da će se ti postupci pokrenuti i sprovesti u skladu sa pozitivnim propisima, ali do dana podnošenja tužbe to nije urađeno

Košarkaški klub Crvena zvezda kao savjesna i zakonita strana ne može dati podršku ništavim i nezakonitim odlukama ABA lige i bio je prinuđen da pokrene tužbu, koja je u interesu svih članova ABA lige, kao i same ABA lige kao organizacije, jer vodi ka usklađivanju poslovanja ABA lige sa odredbama Društvenog ugovora i pozitivnim međunarodnim zakonskim propisima”, ističu iz beogradskog kluba.

Iz Crvene zvezde su dodali da više od mjesec čekaju kada će biti donijeta bilo kakva odluka vezana za neodigranu utakmicu 13. kola u Podgorici protiv Budućnosti Voli na koju, kako su saopštili, opravdano nisu otputovali.

“Takođe, nema nikakve reakcije ni na dopis KK Olimpija Cedevita vezanog za sporne situacije tokom tajm auta na utakmici u Ljubljani, izbora direktora i sportskog direktora ABA lige koji ne mogu da stupe na dužnost upravo iz razloga iz koga se i podnosi ova tužba – jer ta odluka nema pravnu snagu”, saopštili su iz Crvene zvezde.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG081
Gost
PG081

30 saopstenja su do sad izbacili. Buducnost nijedno. Vidi se kome je voda u usi

starac fočo
Gost
starac fočo

Istupite iz lige, pomozite i sebi i nama.

Duca
Gost
Duca

Kad ćete da se žalite što jedan vlasnik ima dva kluba u istoj ligi? Da počnemo da nabrajamo zakone i pravilnike po kojima to nije moguće?

Hejter
Gost
Hejter

Ne dolazi na mec i vrijedja domacina i kazu da imaju ponos i cast.Posle toga idu da kukaju

Zemljak
Gost
Zemljak

Bio jedan konobar kod nas, i uz svaki račun dodavao APP-1€.i posle dozeg perioda, gost se udostoji da pita, šta je ovo APP? Konobar odgovori:ako prodje, prodje….

PG_man
Gost
PG_man

Evo ga tipicni Srbin, bjezi sa megdana, mesetari i place i kuka na sve strane. Pravi predstavnik svog naroda.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Treba njih sudit

komšija
Gost
komšija

je li čović tužio CG zbog zakona o vjeroispovijesti? nešto nijesam u toku?

Darlington
Gost
Darlington

Ako dodjete u Bar onda treba Buducnost da se zali i traži izbacivanje FMP-a zvanog CZ iz Aba lige. Protesti još traju, ako nijeste dolazili u Podgoricu ne treba da dolazite ni u Bar.

Suad Cirih
Gost
Suad Cirih

Drugo je Bar.Ne mješaj moj Bar sa Podgoricom.Nama su svi dobrodošli i od nas Barana nikom ne prijeti opasnost. Vi ste ih pljuvali, gađali svim i svačim, inspektori su ih tukli….zato ostavi se ti Bara.

Darlington
Gost
Darlington

Da vas ne znam pa da mi pricas

Clasic
Gost
Clasic

A bgm i vasi Pavicevici ih ne mirišu više kao prije prošla ljubav.

PG081
Gost
PG081

Suad Cirih u pravu si. Tvoj Bar je druga prica. Toliko ga volite da navijste za CZ i Partizan protiv vaseg Bara. Pukoste od ljubavi za njim

Varvari1987
Gost
Varvari1987

E bas ce u Zagrebu presuditi u vasu korist 🤣🤣

Grbljanin
Gost
Grbljanin

Covic = pravo lice Srbije

Irina
Gost
Irina

Dobicete ono sto zasluzujete tj nista.

Bojan
Gost
Bojan

Čović nikad ne odmara.

Send this to a friend