Košarka

Zvezda u fokusu

Odbrojavanje se polako završava, košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra veče putuju za Celje, gdje će za vikend igrati najvažnije mečeve sezone. Podgoričanke će na šestom uzastopnom fajnal-foru WABA lige protiv Crvene zvezde pokušati da stignu do finala i meča u kojem bi branile trofej, ali trenutno su sve misli “vučica” okrenute samo ka Beograđankama.

“Odmah nakon utakmice sa Celjem fokusirale smo se na Zvezdu. Duel sa Trešnjevkom bio je samo lakši trening i poslužio nam je kao spremanje za ono što slijedi. Svjesne smo danas čeka težak posao, ali utakmice na fajnal-foru su specifične i često presudi detalj i trenutna inspiracija”, kazala je Anđelika Mitrašinović, bek “plavih”.

Reprezentativka Makedonije propustila je meč sa Trešnjevkom zbog problema sa povredom ramena, ali nakon nekoliko terapija, Mitrašinović se vratila treninzima i biće u sastavu za duel sa Zvezdom.

“Povreda je iza mene, pokušavam da što spremnija dočekam najvažnije mečeve. Pokušavali smo prethodnih dana da u što boljem raspoloženju dočekamo fajnal-for i nadam se da ćemo u polufinalu dokazati uspon forme i dobar ritam”, naglasila je Mitrašinović.

Interesantno je da će Podgoričanke igrati u Celju, na mjestu gdje su pobjedom protiv šampiona Slovenije ove sezone napravile ključni iskorak u borbi za fajnal-for. Ipak, rival “plavima” biće Zvezda, možda i jedini tim koji je ove sezone uspio da nadigra šampiona.

“U Beogradu smo odigrale veoma loše, uspjele u finišu da se koliko-toliko vratimo, ali smo konstantno bile u kontra ritmu. U Podgorici smo slavile, mada smo i tada prikazale mnogo grešaka. Ali, utakmice na završnom turniru su priča za sebe. Veliki ulog, najveći mogući motiv i sigurno da će sitnice odlučivati”, dodala je Mitrašinović.

Za razliku od Budućnost Bemaxa, koja je sa gotovo juniorskim timom osvojila Kup Crne Gore, Zvezda je u dramatičnom finišu savladala ekipu “Radivoj Korać. Jasno je da je i Zvezda već mislima u polufinalu.

“Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koju čini dosta mlađih igračica koje su duže u sistemu i zaista djeluju dobro. Neće biti lako, ali pokušaćemo da stignemo do finala”, naglasila je Mitrašinović.

Send this to a friend