Košarka Trener Mornara nakon pobjede nad Brešom već najavljuje veliki ABA derbi

Zvezda veliki test za Mornar

Sa četiri izuzetna izdanja u četiri ubjedljive pobjede zaredom, Mornar se priprema za veliki ABA derbi u neđelju, gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu. Protiv evroligaša, na njegovom terenu, vjeruje u svoje šanse.

Partija u trijumfu 95:76, nad italijanskom Brešom u Evrokupu u srijedu, bila je odlično i u napadu i u odbrani. I bez šuterski raspoloženog beka Džejkoba Pulena (svega tri poena) Mornar je lako riješio zahtjevan meč. Protiv Breše svih 12 igrača upisali su se u strijelce, a samo je Keni Gejbrijel odigrao preko 22 minuta. Marko Jeremić bio je prvi strijelac sa 14 poena; čak sedam igrača postiglo je makar devet poena… Sveukupno sjajna uvertira za duel sa Zvezdom u Beogradu.

“Ove sezone poštujemo apsolutno podjednako svaku ekipu. Tako će biti i protiv Zvezde. Zvezda je tradicijom, rezultatima i ekipom koju su oformili, pokazala da će biti ozbiljan evroligaš. Biće to potpuno drugačija utakmica od ovog posljednjeg meča sa Brešom. Susret dva tima različitih stilova, našeg napadačkog i njihovog fokusiranog na izuzetno čvrstu odbranu”, kazao je trener Mihailo Pavićević.

Barani će tako, protiv rivala koji je prepoznat kao tim koji igra izuzetnu odbranu, dobiti vrlo preciznu sliku trenutne forme i kvaliteta. Ali i smjernice za dalji rad i napredak.

“U dosadašnjim rezultatima vidite, Zvezda teško gubi mečeve. Biće vrlo interesantno, za mene kao trenera bitno je da vidimo kako ćemo odgovoriti na izuzetno čvrstu defanzivu Zvezde. Svi jednako iščekujemo meč, taj veliki test, i ja i igrači. Idemo da se odmjerimo sa evroligašem, da vidimo gdje smo trenutno”, dodao je strateg Mornara.

Mornar je u pobjedama nad Unikahom, Zadrom, Cibonom i Brešom takođe igrao odličnu odbranu.

“Kad se pogleda naš roster, ne treba biti mnogo mudar da se primijeti da smo više napadačka ekipa. To je normalno bio veliki problem na nekim mečevima, pogotovo drugo poluvrijeme protiv Ulma gdje odbrana nije postojala… Ali igrači su ovdje shvatili, igrali su i za velike klubove i znaju da bez odbrane ne možemo pobjeđivati. Već četvrti meč pružamo sasvim zadovoljavajuće partije što se tiče defanzive. Kad odigramo ovakvu odbranu kao protiv Breše, posebno u posljednjoj dionici, onda se ne plašim našeg napada. Meč smo odigrali praktično bez Džejkoba Pulena, koji je pogodio trojku praktično na samom kraju, ali to se nije osjetilo u našoj igri”, dodao je Pavićević.

Protiv Breše ekipa je imala čak 22 asistencije, skoro 60 procenata šuta za dva poena…

“Sam podatak da su se svi naši igrači upisali u strijelce u meču Evrokupa dovoljno govori da smo mi na pravom putu da postanemo pravi tim. Za nas u Evrokupu svaka je pobjeda velika, drago mi je što opravdavamo poziv koji smo dobili, od ljudi koji vode evropsko takmičenje. Nadam se da ćemo i u budućnosti iz meča u meč pružati slične ili bolje partije”, dodao je Pavićević.

Ekipa igra atraktivno, za mnoge je već najprijatnije iznenađenje u Evrokupu.

“Duša me boli samo, što ne možemo ovako lijepu igru ne možemo da priuštimo našim navijačima, koji su još od ljeta kada smo formirali tim željno čekali mečeve u “Topolici”. Da uživaju u mečevima, kao što sam ja uživao u posljednja četiri meča vodeći ovaj tim”, zaključio je Pavićević.

Mornar će narednog utorka, od 20 časova, gostovati francuskom Bulonju u Parizu u 4. kolu Evrokupa.

Send this to a friend