Mundobasket 2019 Odlazak poslije pet godina

Aleksandar Đorđević više nije selektor Srbije

Utakmica protiv Češke za peto mjesto na Mundobasketu bila je posljednja Aleksandru Đorđeviću kao selektoru košarkaške reprezentacije Srbije.

Đorđević je nakon trijumfa nad Česima, na konferenciji za medije, potvrdio da napušta kormilo “orlova”.

“Tačno je šta su mediji pisali, odlazim”, rekao je 52-godišnji stručnjak, kome je istekao ugovor sa KS Srbije.

Đorđević je na klupi aktuelnih olimpijskih vicešampiona sjedio pet godina i sa nacionalnim timom osvojio je tri serbra – 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Kao njegov nasljednik najviše se pominje Igor Kokoškov, bivši selektor Slovenije, koji trenutno radi kao asistent stručnog štaba u Sakramento Kingsima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Nikad ne smije covjek nesto unaprijed da obeca ..kada se sve zavrsi tek onda moze.komentarisat . Vazda mora bit oprezan .

Fred
Gost
Fred

On je izvukao maksimum svih ovih godina. Igraci se ne odazivaju, kad dodju od sujete ne mogu igrati. Evo Nas Vucevic, nista nam nije donio. Kao i tamo Jokic.

Joko
Gost
Joko

Upravo zato treba da idu i on i Mitrovic, jer od Vucevica i Jokica nisu dobili nista. Jokic treba da je igrac oko kojeg se vrti sve, da igra 30 minuta. Mitrovic ne moze da sprovede igru da spuste loptu Vucevicu protiv tima koji nema igraca od 2m. Treba da idu

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Hvala za sve radosti koje si nam donio! Ovo je ljucki i posteno,za Srbe je biti 5 na svijetu neuspjeh i to je to. Puno uspjeha u nastavku karijere i nadam se da cemo te jednog dana opet vidjeti na kormilu repke!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Djordjevic je veliki gospodin. On zna sta je odgovornost.

Crni
Gost
Crni

Veliki igrac..veliki trener

Boki
Gost
Boki

Igrač da, trener NE.

kimi
Gost
kimi

hvala legendo

Real
Gost
Real

Gospodin i u pobjedi i u porazu,ALEKSANDAR VELIKI,takve odluke donose samo moralne gromade,koliko si dao,Jugoslovenskoj,klupskoj,svjetskoj ,srpskoj košarci mogao bi se roman napisat,puno uspjeha i zdravlja u daljem radu.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Saglasan sam samo ni sad još ne mogu da vjerujem da je onoliko nepotrebno nabio pritisak svojim igračima sa onim pobjedonosnim izjavama u pripremnom periodu kao da je zlato 100% njihovo. To nikad ranije nije radio i baš mi je čudan bio i čudno za njega, jer nije on takva osoba. Kao da da je neko drogirao.

S.Hercegovina
Gost
S.Hercegovina

Ne daju nam da glasamo pozitivno na komentar ovi neljudi.

Send this to a friend