Mundobasket 2019 Svjetsko prvenstvo u košarci

Kampaco: Poslije Srbije smo plakali, sad je sve normalno

Košarkaš Argentine Fakundo Kampaco kaže da ekipa još uvijek nije svjesna postignutog rezultata na ovogodišnjem Mundobasketu, poručivši da jedva čeka finale sa Španijom.

“Gaučosi” su do borbe za titulu svjetskog prvaka stigli pobjedom nad Francuskom, a Kampaco je i ovoga puta, uz majstora Luisa Skolu, bio udarna igla Argentine.

“Fantastično je to što radimo, mislim da ne shvatamo šta radimo. To što nismo svjesni nam pomaže malo jer se nešto nevjerovatno događa. Igrali smo fantastično sa Frnacuskom, morali smo da igramo dobru odbranu i da zaustavimo njihove igrače .Znali smo da Furnije, Gober i De Kolo mogu uvijek da pogode i mislim da su igrali lošije od svog prosjeka. Timska odbrana je bila nevjerovatna”, kazao je Kampaco.

Slijedi bitka za trofej – rival Španija, zemlja u kojoj igra Kampaco, a mnogo njegovih kolega iz Reala brani boje “crvene furije”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delija
Gost
Delija

Ko izbaci Srbiju,mora biti sampion,Srbiju su u kosarci samo najveci mogli dobiti

Joko
Gost
Joko

Pa obje ove selekcije su dobile Srbiju i to prilicno ubjedljivo. I Spanija i Argentina. Tako mozda je Srbija mogla maksimalno do bronze realno ovoga puta da nije imala nezgodan raspored.

BPoljs
Gost
BPoljs

Srbija je mogla do zlata po imenima, ali u sportu je tako kako je. Reći da je ovom timu Srbije bila maksimum bronza može samo neko ko ne prati košarku. Ali, pošteno je reći da na prošlom evropskom gdje je trijumfovala Slovenija Srbija, po imenima, nije bila za prve tri selekcije, ali je uzela srebro. Život.

Send this to a friend