Mundobasket 2019 Argentina u meču za zlatnu medalju

Košarkaška katedra Skole i gaučosa za finale Svjetskog prvenstva

foto: FIBA

Predvođeni fantastičnim Luisom Skolom, košarkaši Argentine ubjedljivo su savladali Francusku 80:66 i igraće u nedjelju sa Španijom za svjetsku titulu.

Legendarni košarkaš sa punih 39 godina blistao je i danas i bio najzaslužniji za trijumf nad još jednim favoritom za odličje, nakon što je bio sjajan i protiv Srbije.

Argentina je vodila od prvog do posljednjeg minuta, Francuska je u nekoliko navrata pokušavala da se vrati, ali pobjeda “gaučosa” nijednom trenutka nije dolazila u pitanje.

Ponovo je defanziva Argentine odradila sjajan posao, a u napadu su raznovrsnim rješenjima ostavljali bez odgovora “trikolore”.

Skola je ubacio 28 poena, uz 13 skokova, a pored njega istakli su se i Dek sa 13 te Kampaco sa 12 poena, sedam skokova i šest asistencija.

U francuskoj selekciji po 16 poena Furnijea i Ntilikine.

Argentina će prvi put nakon 2002. kada je Indijanopolisu poražena od Jugoslavije igrati za zlatnu medalju, u nedjelju od 14 sati protiv Španije.

“Trikolori” će četiri sata ranije protiv Australije pokušati da osvoje bronzu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosko
Gost
Bosko

Ovo nam je Skola za iduci put

Haris
Gost
Haris

Kako sad ovo, igrali li srbija sa Argentinom ili sa Španijom u finale, ili joj je malo jedna no protiv dvije reprezentacije, ipak su oni nebeski narod, biće ovo još jedna veličanstvena pobjeda srbije, kao protiv Turske 1389.!!

Arg
Gost
Arg

Ar-gen-ti-na,Ar-gen-ti-na!Najljepsu kosarku su, prikazali,od srca m zelim da osvoje titulu.

Rajko
Gost
Rajko

Vamos Argentina !!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Poraz košarke će bitiako ovi momci ne budu prvaci svijeta! I lijepo za oko i snažno i brzo.. Kapa dolje!

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Skola mvp

Petar
Gost
Petar

Jedan je Skola. Ukradena mu je titula 2002. Mozda je uzme ove godine.

Gile
Gost
Gile

Eeee,neko je mirotić a neko SKOLA!

Ana
Gost
Ana

Jesu nam sad vratili, ali ono 2002 je bila nikad sladja pobjeda i to u finalu.

PG 081
Gost
PG 081

Ono je bila kradja

Delboj
Gost
Delboj

Oni su nas dobili, a mi smo njih pokrali.

Apostol
Gost
Apostol

Sudiji koji je sudio je kasnije dozivotno zabranjeno da sudi. Zbog klubske utakmice. A isti je prije toga pokrao Litvance na EP u Grckoj.

delboj
Gost
delboj

Najbolji bijeli centar svih vremena.

Marko996
Gost
Marko996

Novicki?

Delboj
Gost
Delboj

Dobar svaba, nije centar, ali jednodimenzionalan igrac za moj ukus.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Posle bil voltona

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Sabonis je najbolji centar uopšte SVIH VREMENA. I bijeli i crni i kafeni. Skola je kategorija ispod. Debelo ispod. Sabonis je uništavao legendarne centre poput “admirala” Robinsona itd., a Skola evo ni nema protiv sebe nekog bogzna centra čim može ovako da igra. U NBA ga godinama nema nigdje, a nijednog sekunda nije bio zvijezda NBA lige. Jokic, Porzingis, Vucevic… Više »

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Da ne govorim o braći Gasol. Oni su tek priča za sebe. Po Gasol dva put bio šampion NBA kao glavna zvijezda Lejkersa zajedno sa Kobijem, 2009. i 2010., a isto tako sa reprezentacijom Španije osvojio sve živo i igrao FENOMENALNO, bio MVP turnira i Evrobasketa, i Mundobasketa itd. Protiv najjače moguće postave SAD na Olimpijskim igrama Španija izgubila samo… Više »

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Skola? Ni do koljena Sabonisu stari! Najbolji i bijeli i crni centar svih vremena!!! Sovjeti ga upropastili, nisu mu dali da u naponu snage igra u NBA, pa otišao kao povrijedjeni veteran. Razvalio Admirala Dejvida Robinsona, Karla Melouna itd. Takvih igrača NEMA danas bracala. NEMA!!! Skola??? Igra sad finu timsku igru sa svojima, ali klupska karijera mu je tanka. Obični… Više »

Przi
Gost
Przi

Kakav ples 39-godišnjaka menju današnjim zvijezdama, bravo doktore i hvlal na uživanju!

Send this to a friend