Mundobasket 2019 Svjetsko prvenstvo u košarci

Popovič: Poraz koji mnogo boli, ali to je sport

foto: FIBA

Selektor američke košarkaške reprezentacije Greg Popovič eliminaciju od Francuske ne doživljava tragično, istakavši da je to sport i da su njegovi izabranici dali sve od sebe.

Amerikanci su doživjeli prvi poraz na velikim takmičenjima još od 2006. godine, te tako neće biti u prilici da brane svjetsko zlato.

“Svaki poraz boli, ovaj boli mnogo, ali moramo dalje. Željeli smo da pobijedimo, željeli smo da osvojimo zlato, ali to je sport. Izgubili smo od odličnog tima. Ovo je najbolji tim Francuske koji sam ikada vidio. Igraju izuzetno u oba pravca, odbrana im je na izuzetnom nivou, fizički su jaki, imaju sve što treba da ima velika ekipa”, rekao je Popovič.

Tokom ljeta brojne NBA zvijezde odbile su da igraju za nacionalni tim, ali trener San Antonija ne želi da pribjegava alibi pričama.

“Francuska nas je pobijedla, nevažno je ko je igrao – to je nepoštovanje i prema mojim igračima,  ali i prema protivniku, ako pričamo o tome u kakvom smo sastavu igrali. Ovo je tim Amerike. Francuzi su nas pobijedili, zasluženo, a ja sam ponosan na momke koji su bili ovdje. Oni su žrtvovali svoje ljeto, prvi put su igrali zajedno, izašli su u arenu i borili se”, rekao je Popovič.

Amerikancima predstoji meč sa Srbijom, sjutra u 13 sati, u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kutinjo
Gost
kutinjo

Tako je,brate,Srbine👍👍👍

Send this to a friend