Mundobasket 2019 Amerikanci glavni favoriti

Tanjević: Crna Gora ima izuzetno tešku grupu

foto: FIBA

Bivši selektor košarkaša Crne Gore Bogdan Tanjević smatra da se naš nacionalni tim nalazi u veoma teškoj grupi, u kojoj je Grčka prvi favorit.

“Crveni” će u svom debitantskom nastupu na Svjetskim šampionatima pokušati da napravi korak više i prođe u drugu fazu takmičenja.

“Crna Gora ima izuzetno tešku grupu. Grčka, prvi favorit, odmah iza nje je Brazil, Novi Zeland je dobra ekipa, uvijek daju svoj maksimum. Brazil treba vidjeti, sa Grčkom je teško, pogotovo ako im se oporavi Slukas, oni su vezani za njegov nastup. Ako on bude u timu, onda su favoriti i za medalju”, rekao je legendarni stručnjak.

Tanjević je Amerikance apostrofirao kao glavne favorite za titulu, ponajviše zbog enormnog iskustva selektora Grega Popoviča.

“Bez obzira na to što im fali veliki broj igrača, oni će sve to nadomjestiti dobrom igrom u odbrani, fizički su odlično spremni. Amerikanci imaju popust i kod sudija, dozvoljava im se da igraju kako je u NBA, kontakt, i oštrije. Sa njima je najvažnije da ne izgubiš veliki broj lopti. Ako svedeš to na minimum, onda i možeš da se nadaš povoljnom rezultatu. Prije svega mislim na pozicionu igru, to je prednost evropskih selekcija, a pritom oni nisu u septembru u top formi, jer većina njih ne igra od aprila”, smatra Tanjević.

Mundobasket u Kini startuje u subotu, a dan kasnije crnogorska selekcija igra protiv Grčke.

Send this to a friend