Ostali sportovi

Atletičari počeli pripreme za novu sezonu

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore zvanično je danas počela pripreme za novu sezonu, u kojoj je najznačajnije tamičenje Evropsko prvenstvo u Berlinu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Šampionat je na programu od 20. do 26. avgusta.

Trener Veljko Čegar kazao je da crnogorski atletičari u Berlinu imaju obavezu da brane tri medalje osvojene na šampionatu Evrope u italijanskom Grosetu.

On je podsjetio da je prije dvije godine Radmilo Baranin osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja i srebrnu u kugli, dok je Marijana Goranović bila srebrna u bacanju kugle.

Čegar je naglasio da Crna Gora već ima pet kvalifikovanih atletičara u osam disciplina.

“To su Radmilo Baranin (kategorija f34 – bacanje koplja i kugle), Danilo Gojković (f34 – bacanje koplja), Mirnes Ramović (f11 -bacanje diska i kugle), Miloš Ranitović (f12 – skok u dalj) i Marijana Goranovic (f41-bacanje diska i kugle)”, rekao je Čegar.

On je kazao da crnogorske atletičare očekuje više od šest mjeseci dobro isplaniranog i napornog rada koji će većina atletičara realizovati u Resursnom centru Podgorica.

“To će uz planirana kontrolna takmičenja u Splitu, Kragujevcu, Rijetiju i naše državno prvenstvo i završne pripreme u Baru biti garant dobre forme i rezultata u Berlinu. Ranitović će program realizovati u Novom Sadu u timu poznatog stručnjaka Gorana Obradovića, koji godinama volonterski pomaže naš pokret”, kazao je Čegar.

Selektor Igor Tomić kazao je da ga raduje što će u Berlinu, uz već dokazane atletičare, debitovati i nekoliko mladih sportista.

“Ovo je 13. godina od kada sam sa reprezentacijom koja je najtrofejnija u našem paraolimpijskom sportu. Trenerska imena Čegar i Obradović su poseban kvalitet tog tima i pokreta uopšte. Uspjeli smo pred kraj prošle godine da unaprijedimo i adaptiramo novi kompleks bacališta u našoj drugoj kući, Resursnom centru Podgorica, kao i da kroz projekat Evropske unije Change your mindset – sport 4 everyone nabavimo novi set olimpijskih tegova i dodatnih rekvizita čime ćemo znatno unaprijediti trenažni proces”, kazao je Tomić.

Tags
Send this to a friend