Ostali sportovi

Bjelopoljci debituju u eliti

Odbojkaški klub Jedinstvo Bemaks od naredne sezone nastupaće u Ligi šampiona. Šampion Crne Gore 14. juna u Luksemburgu saznaće ime protivnika u kvalifikacijama, kao i od kojeg kola će početi učešće u eliti.

“Osnovni cilj je dana najbolji način reprezentujemo crnogorsku odbojku i državu, a o očekivanjima i ambicijama možemo govoriti tek kada budemo znali ime protivnika. Pored takmičarskog nas očekuje i veliki izazov u organizacionom smislu. Narednih dana očekujemo usvajanje budžeta za sljedeću sezonu, kao i potpisivanje ugovora sa generalnim sponzorom, a nakon toga ćemo ući u pregovore sa potencijalnim pojačanjima. Ono što će sigurno biti koncept u prelaznom roku, jeste dovođenje pojačanja na pozicijama za koje procijenimo da su nam najpotrebnije. Uz domaće igrače, koji su nosioci igre godinama, vjerujem da ćemo opet imati tim koji će se boriti uspješno na tri fronta. Prvom timu biće priključeni i članovi mlađih selekcija na koje klub ozbiljno računa u narednim godinama”, kazao je sportski direktor Jedinstva Slobodan Šebek.

Odbojkaši Jedinstva osvajanjem domaćeg Kupa i prvenstva skrenuli su pažnju na sebe. A do ovakvih, istorijskih rezultata, istakao je je Sebek, stigli su i zahvaljujući pomoći generalnog sponzora, kompanije Bemaks.

“Opština Bijelo Polje nam pruža značajnu podršku u svakom pogledu. Ove godine je i Ministarstvo sporta podržalo program rada našeg kluba. Sve što radimo prepoznala i bjelopoljska publika, pa je utakmice našeg kluba posmatrao naj veći broj navijača protekle sezone u ligi. Upravo zahvaljujući podršci sa tribina smo došli do istorijskih trofeja, a od jeseni ćemo se vjerujem, svi zajedno radovati novim uspjesima našeg kluba”.

U Evropi, zbog finansijskih problema neće biti Budvanske rivijere, a u ženskoj – osvajača duple krune Luke Bar.

Send this to a friend