Ostali sportovi

Bojana Gojković – sinonim za uspjeh

Bojana Gojković

Crnogorsko čudo od djeta, kojem se prošle godine poklonila Evropa nastavlja da se igra u ringu!

Bojana Gojković nakon istorijske godine i 2019. otvorila je maestralno. Mlada bokserka nakon tri pobjede treći put osvojila je Kup nacija. Osmo izdanje jednog od najjačih turnira ove vrste u Evropi, koje se održavalo u Somboru, okupilo je više od 200 takmičarki iz 23 zemlje sa tri kontinenta, a članica Bokserskog kluba Budva potvrdila je da je nevjerovatan biser.

“Zadovoljna sam i srećna zbog postignutih rezultata. Godina je počela fenomenalno i nadam se da će se tako i nastaviti”, kazala je za Arenu Bojana Gojković.

Bojana Gojković za šest godina koliko trenira boks, samo je jednom ring napustila kao poražena. U Somboru je treći put stigla do zlata na Kupu nacija. Petnaestogodišnja bokserka, koja je nastupila u kategoriji do 52 kilograma, prvo je jednoglasnom odlukom sudija slavila protiv Grkinje Elene Čolidi. Zatim je juniorska šampionka Evrope prekidom stigla do finala. Gojković je protiv Kamilije Ahmeti iz Kazahstana, koja je bila slobodna u četvrtfinalu, napravila munjevitu seriju udaraca, zbog čega je nakon brojanja ringovnog sudije meč prekinut.

Bojana je u finalu protiv Gulnar Taranpaj iz Kazahstana, koja je u polufinalu savladala Jovanu Radmanović iz Srbije, nastavila pobjedničku seriju i zasluženo stigla do zlata.

“Kao i uvijek, dajem sve od sebe u svakom meču. Maksimalno sam koncentrisana na borbu i rezultat dođe sam po sebi”, naglašava Gojković.

Bojana Gojković ušla je u istoriju prošle godine kada je kao juniorska šampionka Evrope postala osvajačica prvog zlata za crnogorski ženski boks! Iako mlađa i po godinu i po od svoje konkurencije, često se igrala sa protivnicama i u bukvalnom smislu pokorila je Evropu na takmičenju u ruskoj Anapi. Baš zbogtoga zlato na Kupu nacija nije iznenađenje.

“Očekivala sam zlato, ali uvijek imam dozu rezervi zbog težine meča. Borbe su bile jake, naporne, ali želja za pobjedom i upornost su i ovog puta bile na mojoj strani”, kaže Gojković.

Bojana Gojković tako je na pravila dobru uvertiru pred još veće izazove u ovoj godini, a prije svega braniče titulu juniorske šampi onke Evrope. Ipak, Bojana će nakon Sombora prvo učestvovati na međunarodnom turniru u Švedskoj “The Golden Girls”.

“Za desetak dana je turnir u Švedskoj. Takođe će biti izuzetno jaka konkurencija, ali nadam se dobrim rezultatima”, istakla je Gojković.

Send this to a friend