Ostali sportovi

Bojana je zalog za budućnost crnogorskog sporta

Bojana Gojković

Bojana Gojković apsolutna je vladarka Evrope! Članica Bokserskog kluba Budva, koja je u oktobru prošle godine ušla u istoriju kao osvajačica prvog zlata za crnogorski ženski boks kadaje postala juniorska šampionka Evrope, juče je u rumunskom Galatiju potvrdila da nema pravu konkurenciju osvojivši na istom takmičenju ponovo zlato.

Tako je Bojana u istoriju ovog takmičenja jer je prva šampionka koja je odbranila titulu evropske juniorske prvakinje.

“Prezadovoljna sam odbranom titule. Dugo sam se pripremala i srećna sam da sam uspjela. Nastaviću da radim i dalje, upijam sve ono što trener Nikola Ružić zahtijeva od mene na treninzima i mečevima i nadam se novim pobjedama i trofejima”, kazala je Bojana Gojković.

Šesnaestogodišnja bokserka sa tri ubjedljive pobjede (bez izgubljene runde, u sva tri meča slavila je jednoglasnim odlukama sudija 5:0) odbranila je titulu osvojenu prošle godine u ruskoj Anapi i potvrdila je daje bez dileme najveći crnogorski potencijal, ne samo u boksu, već uopšte našem sportu!

Bojana je bila slobodna u osmini finala kategorije do 52 kilograma, zatim je u četvrtfinalnoj borbi eliminisala Mađaricu Barbaru Megieru, zatim je bila bolja od Velšanke Zoee Endrjus, da bi juče bez problema “počistila” i Italijansku Sofiju Maconi.

“Ovo je još jedan uspjeh za crnogorski boks. Pokazalo se da je Bojana nevjerovatan potencijal i svakom meču to dokazuje. Iako je za protivnicu imala zaista fenomenalnu Italijanku, Gojković je još jednom oduševila bokserske stručnjake. Od prve titule do ovog šampiona ona i njen trener radili su naporno svakog dana, kako bi što više napredovala. Poznato je da je titulu teže odbraniti nego osvojiti, ali su Nikola Ružić i Bojana pokazali veličinu. Bojana je sjajna djevojka, pravi sportista, ponos porodice, Bokserskog kluba Budva, crnogorskog sporta i treba da bude cijele nacije, koja će je nadam se podržati, jer će je još puno puta obradovati”, kazao je selektor Crne Gore Boško Drašković.

Bojana Gojković za šest i po godina koliko trenira boks samo je jednom ring napustila kao poražena. Zvanično najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, ove sezone je bez poraza osvojila četiri zlata osvojivši Kup nacija u Somboru, te turnire u Stokholmu, Rigi i Moskvi.

U Moskvi je upravo u finalu bila bolja od Macone prije samo mjesec. Po mnogim bokserskim stručnjacima Bojana se praktično igra u ringu, a njeni sjajni pokreti, osjećaj za prostor i distance djeluju savršeno, zbog čega mečevi Gojković predstavljaju kao idealno ubježbani bokserski valcer…

“Bojanino vrijeme tek dolazi. Ona je nestvarni potencijal. Na svim takmičenjima treneri sa oduševljenjem pričaju o njoj. Siguran sam da će nas obradovati još mnogo puta, a iako do Olimpijskih igra u Parizu ima pet godina uvjeren sam da će na tim Igrama juriti medalju”, kazao je Drašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Bravo Bojana pa i nasi seniori da uzmu medalju sa vecih takmicenja .

Pgpg
Gost
Pgpg

Svaka joj čast.Veliki uspjeh.

Send this to a friend