Ostali sportovi Brazilska džiu džica

Bošković napada medalju u Kaliforniji

Trofejni crnogorski borac iz kluba brazilske džiu džice Mata Leao, Srđan Bošković, biće jedini takmičar iz Crne Gore na prvenstvu svijeta u Kaliforiniji, u disciplini No Gi.

Bošković će kao aktuelni vicešampion Evrope u disciplini No Gi (bez kimona) nastupiti u nedjelju u kategoriji do 79,5 kilograma u diviziji braon pojaseva.

U ovoj takmičarskoj sezoni Bošković je osvojio duplo srebro, nastupivši u težinskoj, a zatim i u open kategoriji, na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi u Rimu. Tome su prethodila dva zlata sa IBJJF Minhen Opena (jedno u discipilini Gi a drugo u disciplini No Gi), potom zlato sa IBJJF Budapest opena u Mađarskoj kao i dvije bronzane medalje u disciplini GI na Rome Openu.

“Spreman sam i dugo sa radio da bih došao do ovog nastupa. Daću sve od sebe da dostojno predstavim i pokažem da je brazilski džiu džicu koji se radi u Crnoj Gori u klubu Mata Leao u svjetskom rangu i da zaslužuje pažnju. Očekujem dobar plasman jer smatram da sam u vrhu svoje kategorije”, izjavio je Srđan Bošković

Send this to a friend