Ostali sportovi Evropsko prvenstvo za kadetkinje od danas u Podgorici

Čast je što smo dio ovakvog takmičenja, svaki set je za Crnu Goru veliki uspjeh

foto: OSCG

Podgorica je spremna za odbojkaški spektakl. Dvorana Verde kompleksa i Univerzitetska dvorana će od danas biti poprište žestokih duela djevojaka koje će se boriti za šampionsku krunu. Evropsko prvenstvo za kadetkinje počinje danas, a u novu avanturu reprezentacija Crne Gore kreće večeras (20h, Sport-klub HD) protiv Slovačke. Ekipa Zlatka Ćaćića odradila je žestoke pripreme u Podgorici, u nešto drugačijem ambijentu zbog pandemije korona virusa, odigrala dvije prijateljske utakmice sa Srbijom i spremno čeka početak šampionata.

Dan uoči prve utakmice selektor Ćaćić skratio je spisak i objavio 12 djevojaka koje će braniti boje Crne Gore.

“Za našu selekciju je velika čast i samo učešće na tako velikom i kvalitetnom takmičenju. Nadam se da ćemo pružiti snažan otpor, pogotovo selekcijama na startu šampionata, Slovačke i Bugarske. Svaki set na prvenstvu Evrope će za ovu selekciju biti uspjeh. Nadam se da će djevojčice uživati u svom nastupu”, rekao je Ćaćić.

Kapiten crnogorske selekcije će biti Tijana Milačić koja obećava veliku borbu.

“Potrudićemo se da ostvarimo što bolji plasman. Imamo tešku grupu i izuzetno kvalitetne rivale. Prije svih, Turska koja igra završnice svih velikih takmičenja. Tu su i Italija i Slovenija. Vjerujem da sa Slovačkom i Bugarskom možemo da igramo”, kazala je Milačić.

Zvanično otvaranje šampionata zakazano je za 15 sati kada će se u Verde kompleksu igrati duel grupe u kojoj je naša selekcija, Bugarska Crna Gora. Crnogorska selekcija će sjutra igrati sa Bugarskom, u subotu sa Slovenijom, u ponedjeljak sa Italijom, dok je za utorak zakazan okršaj sa Turskom. Zbog dobro poznate situacije sa virusom COVID-19 svi mečevi će se igrati bez prisustva publike, a prenose svih utakmica mogu se naći na kanalima Sportkluba koji ima ekskluzivna prava prenosa.

Kada je sistem takmičenja u pitanju, po dvije najbolje selekcije iz obje grupe će izboriti plasman u polufinale, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

Tags
Send this to a friend