Ostali sportovi

Crna Gora sa 19 članova na igrama Specijalne olimpijade

Crnogorski sportisti četvrti put učestvovaće na Svjetskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade, koje se održavaju u Abu Dabiju od osmog do 22. marta.

Na ovim World Summer Games SOI učestvovaće preko 7.500 sportista, preko 3.000 članova nacionalnih delegacija i preko 20.000 volontera, što će po masovnosti ovo biti najveće Olimpijske Igre do sada organizovane.

Naša delegacija će biti sastavljena od 22 člana, od kojih će 19 učestvovati na sportskim takmičenjima a preostala 3 ćlana će predstavljati našu zemlju na Svjetskom Forumu mladih koji se organizuje u toku WSG.

Naši sportisti će se takmičiti u 3 sporta i to u: atletici, stonom tenisu i boćanju. Po prvi put do sada učestvovaćemo i u Unified tamičenjima (inkluzivni sport) u kojem će naši sportisti zajedno sa partnerima pokušati da dodju do medalja.

U atletici će se naši sportisti takmičiti u trkama na 100 i 200 metara kao i u bacanju kugle. U stonom tenisu u disciplinama : muški singl, ženski singl, mix dubl i Unified dubl. U boćanju u disciplinama: muški singl, ženski singl, mix timovi i Unified tim.

“Poslije intezivnijih pripremnih treninga u zadnjih pola godine, nadamo se da će naši sportisti, kao i do sada, napraviti odlične rezultate i opet nas obradovati sa medaljama.” navode iz Specijalne olimpijade Crne Gore.

Send this to a friend